Ordina ruilt personeel met Rotterdamse bedrijven

18 december 2012 Consultancy.nl

Verschillende ondernemingen in de regio Rotterdam gaan personeel uitruilen. Doelstelling van de samenwerking is om medewerkers de kans te geven om in tijden van crisis op een ‘veilige manier’ verder te kijken. Bedrijven die zich hebben aangesloten bij het plan zijn ING, Rabobank, Dura Vermeer, stadsvervoerder RET, de gemeente Rotterdam en het Maasstad Ziekenhuis. Ook adviesbureau Ordina en detacheerder Eiffel doen mee aan de samenwerking.
 
Door de crisis neemt de mobiliteit van medewerkers sterk af omdat veel werknemers vanwege de onzekere arbeidsmarkt uit zekerheid blijven zitten bij hun huidige werkgever.
 
De bedrijven laten weten dat het plan zich nog in een beginstadium bevindt. Momenteel bellen de bedrijven elkaar om te verkennen of tijdelijke of nieuwe vacatures gevuld kunnen worden met elkaars medewerkers. In de komende maanden worden de plannen om personeel uit te ruilen nog verder uitgewerkt. Zo wordt nog gekeken naar de bestaande arbeidsrechten van personeelsleden.
 
Ambtenaren
Het plan is met name belangrijk voor ambtenaren die te maken hebben met een dreigend ontslag. Bij de gemeente Rotterdam gaan de komende periode 2.450 arbeidsplaatsen verdwijnen. Met deze samenwerking wil PvdA-wethouder Jantine Kriens kijken of ze snel passend werk kan vinden voor ambtenaren die het gemeentehuis moeten verlaten. "Als je de berichten hoort, lijkt de arbeidsmarkt momenteel een dorre vlakte. Maar het kan ook anders. Als je als werkgevers van grote bedrijven de koppen bij elkaar steekt en bereid bent verder te kijken, kan het gras aan de overkant best groener zijn" zegt Kriens.

Nieuws

Meer nieuws over