Capgemini topman Henk Broeders in RvT COA

17 juli 2012 Consultancy.nl

De directievoorzitter van Capgemini Benelux, Henk Broeders, is door Minister Leers benoemd tot de raad van toezicht van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Naast Broeders zijn ook Edith Snoeij (oud-voorzitter van vakbond Abvakabo), Henk van Brummen (jurist) en Ruud Hopstaken (vicevoorzitter van de Raad van Bestuur van het AMC) benoemd tot leden van de raad van toezicht. De vier leden zijn per 1 augustus 2012 benoemd voor een periode van vier jaar.
 
De raad van toezicht van het COA stapte vorig jaar oktober op na de affaire rond de inmiddels ontslagen bestuursvoorzitter Nurten Albayrak.
 
Over Henk Broeders
Henk Broeders trad in 1992 in dienst bij Capgemini. In 1998 werd hij lid van de directie, waar hij vanaf 2000 ruim 11 jaar leiding aangaf als directievoorzitter. De afgelopen jaren gaf hij als voorzitter van de Dutch Country Board sturing aan Capgemini Benelux.
 
COA honingpot voor consultants
Uit een analyse van Consultancy.nl eerder dit jaar bleek dat de COA een walhalla is voor een selecte groep externe adviseurs. Zo gaf de COA tussen 2004 en 2011 bijna €13 miljoen uit aan 37 externe adviseurs.

Nieuws