Equens besteedt ICT systemen uit aan Ordina

02 november 2012 Consultancy.nl

Betalingsverwerker Equens heeft een ICT outsourcingscontract afgesloten met Ordina. De overeenkomst heeft een looptijd van 5 jaar en betreft de verdere verbetering, onderhoud en beheer van Oracle eBS, BI Applications en Hyperion Financial Management. Door het beheer van deze secundaire systemen uit te besteden wil Equens zich nu meer richten op haar eigen kerntaken, het verwerken van het pan-Europese betalingsverkeer.
 
“De keuze is na een intensief selectie traject gevallen op Ordina vanwege de professionele, open en constructieve samenwerking tijdens de tender. Ordina heeft ons overtuigd over de benodigde expertise en mindset te beschikken. De komende jaren zal Ordina ons ontzorgen ten aanzien van het beheer alsmede de uitrol van onze finance systemen in Europa” zegt Floris van Kolfschoten, General Manager Finance & Procurement bij Equens.
 
“Onder andere door de invoering van SEPA is het grensoverschrijdend betalingsverkeer sterk veranderd”, aldus Barend de Zoete, directeur Professional Services & Projects bij Ordina. “Het is voor organisaties in de financiële sector van groot belang om snel in te kunnen spelen op dit soort veranderingen in de markt. Efficiënte processen en snel inzicht in bedrijfsinformatie zijn cruciaal. ICT kan dit ondersteunen. Equens erkent dit belang duidelijk door te kiezen voor uniforme processen, ondersteund door Oracle eBS, BI Applications en Hyperion. We zijn er trots op dat Equens met haar keuze ook de kennis van Ordina op het gebied van Oracle in de financiële sector bevestigd”.

Nieuws

Meer nieuws over