Novius geeft opleiding bedrijfsarchitectuur aan IT'ers

15 november 2012 Consultancy.nl

Adviesbureau Novius en IT-dienstverlener Info Support hebben gezamenlijk een nieuwe training ontwikkeld voor IT-Professionals: De Solution Architectuur Academy. In deze zesdaagse opleiding leren IT professionals de belangrijkste kneepjes van bedrijfs- en informatiearchitectuur.
 
“Als IT-Professional heb je te maken met een complexe omgeving: je hebt contact met vertegenwoordigers van ‘de business’, met bedrijfsarchitecten, met leveranciers, met informatie- en programmamanagers. Ieder spreekt zijn eigen taal. De verbinding tussen deze invalshoeken ligt in de bedrijfsarchitectuur” aldus Novius.
 
Samenhangende bedrijfsinrichting
De inhoud van de opleiding wordt voor een groot gedeelte gebaseerd op het boek 'Bedrijfsarchitectuur, werken aan een samenhangende bedrijfsinrichting' van Novius adviseurs Guido Bayens en Hans Tönissen. Hierin staat het Novius Architectuur Raamwerk centraal en worden relaties gelegd met TOGAF, Archimate en DyA. Een scala van onderwerpen komt samenhangend aan de orde, zoals: multichannel dienstverlening, ketensamenwerking, social media, bedrijfsfuncties en bedrijfsprocessen, SOA, applicaties en infrastructuur.
 
Over Novius
Novius is een expert op het gebied van bedrijfsarchitectuur. Zo stond het adviesbureau in de afgelopen 20 jaar aan de basis van de Nederlandse Overheid Referentie Architectuur (NORA) en hielp het tientallen klanten uit diverse sectoren met het optimaliseren van hun bedrijfsarchitectuur.

Nieuws