KPMG en Vancis leveren samen Big Data dienstverlening

15 november 2012 Consultancy.nl

KPMG gaat samen met Vancis ‘Big Data’ diensten leveren aan de Nederlandse markt. KPMG levert de benodigde business consultancy en helpt bedrijven met het verzamelen en analyseren van de data. Vancis zal zich richten op het hosten van de data en de Big Data infrastructuur. Dat hebben beide partijen vorige week bekendgemaakt in een gezamenlijk persbericht.
 
Paul van Roozendaal, Algemeen Directeur van Vancis, over de samenwerking met het Big4 kantoor: “De Big Data markt is volop in ontwikkeling. Er wordt veel over gezegd en geschreven maar wij gaan het gewoon doen. Bedrijven die naast hun bestaande database omgeving ook een Big Data omgeving willen, kunnen nu bij ons terecht. KPMG is voor ons een prachtige partner om de markt mee op te gaan”.
 
Meer berichten over Big Data:
- McKinsey: Big Data gaat economie radicaal veranderen
- Atos: Big Data vereist nieuw soort ICT manager en professional
- BearingPoint koopt big data dienstverlener HyperCube
- Accenture koopt big data analytics speler Neo Metrics
- Capgemini: Big Data vierde productiefactor voor bedrijven
- Nolan, Norton & Co. lanceert Competing on Information
- McKinsey investeert €70 miljoen in Big Data kenniscentrum
 
Over Big Data
Big Data speelt in op de trend dat de hoeveelheid gegevens binnen en buiten bedrijven exponentieel stijgt en dat deze data vaak zeer waardevolle informatie bevatten. De term ‘Big Data’ werd een aantal jaar geleden geïntroduceerd door McKinsey & Company. De term werd wereldwijd sterk in gebruik genomen nadat het adviesbureau het rapport ‘Big Data - The Next Frontier for Innovation’ uitbracht. In het rapport concludeerden de strategie consultants dat Big Data de potentie heeft om de manier waarop we zaken doen fundamenteel te veranderen. Door het toepassen van solutions op het gebied van ‘Big Data’ kunnen bedrijven omvangrijke datavolumes op efficiente wijze vergaren, opslaan en analyseren en daarmee beter inspelen op klantwensen.

Nieuws

Meer nieuws over