Kwink Groep uit Den Haag viert 5 jarig jubileum

14 november 2012 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Adviesbureau Kwink Groep viert dit jaar haar 5-jarig jubileum. Opgericht in 2007 door drie consultants van Berenschot (Maarten Noordink, Bill van Mil en Annelies Dijkzeul), inmiddels is het team gegroeid naar 10 adviseurs en heeft het binnen de publieke sector een sterke reputatie weten op te bouwen.
 
Kwink Groep voert opdrachten uit voor overheden in alle verschijningsvormen. Van ministeries en ZBO's tot provincies en gemeenten. Ook werkt het adviesbureau veelvuldig op het raakvlak van publiek en privaat, bijvoorbeeld voor brancheorganisaties en (andere) non-profit organisaties.
 
Variëteit blijkt rode draad
Rode draad in het advieswerk en onderzoek dat Kwink Groep de afgelopen 5 jaar heeft uitgevoerd is volgens Annelies Dijkzeul variëteit. “Die variëteit zie je terug in de sectoren waarin we actief zijn. Zo hebben we klanten bediend van of zorg tot openbaar vervoer. Ook zie je de variëteit terug in de opdrachten die we uitvoeren, waaronder evaluaties, subsidiebeoordelingen en projectmanagement” aldus de mede-oprichter van het adviesbureau.
 
Een voorbeeld van projecten uitgevoerd door Kwink Groep in de afgelopen jaren:
- Kwink Groep evalueert Metrologiewet voor EL&I
- Kwink Groep evalueert de Consumentenautoriteit
- Kwink Groep en Ecorys evalueren Intellectueel Eigendom beleid
- Kwink Groep onderzoekt rol van bibliotheken
- Berenschot en Kwink Groep: OPTA presteert goed
 
Verbinden van inzichten
Op inhoudelijk vlak ligt de rode draad in het “aan elkaar verbinden van inzichten uit verschillende sectoren en thema’s” zegt Dijkzeul. De Kwink Groep adviseur vervolgt: “De variëteit in ons werk stelt Kwink Groep in staat om inzichten, lessen en methoden uit de ene sector of van het ene thema, mee te nemen naar het volgende. Dat werkt inspirerend en verfrissend”. Dit geldt ook voor vraagstukken die op het eerste gezicht anders lijken: “Hoe verschillend sectoren en opdrachten ook zijn, de vraagstukken van opdrachtgevers vertonen veel parallellen. Of het nu gaat om vragen over het meten van resultaten van beleid, of prestaties van uitvoeringsorganisaties. Of over het effectief organiseren van handhaving en toezicht”.
 
Vacature: Junior Adviseur
Het organisatieadviesbureau uit Den Haag is momenteel op zoek naar uitbreiding. Dijkzeul: “Gezien de grote variëteit aan opdrachten en opdrachtgevers zijn we momenteel op zoek naar een junior-adviseur die creatief, ondernemend, flexibel en nieuwsgierig is. Als Junior Adviseur bij Kwink Groep heb je een boeiende baan met veel verantwoordelijkheid en vrijheid. Vanaf dag 1 werk je aan verschillende opdrachten. Hierbij word je zowel inhoudelijk als procesmatig volledig betrokken”.