Robert-Jaap Voorn directeur Wegverkeersmanagement bij Rijkswaterstaat

01 november 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Na meer dan een kwart eeuw in het adviesvak maakt Robert-Jaap Voorn de overstap naar een directiefunctie in de publieke sector. Per 1 januari 2024 start hij als directeur Wegverkeersmanagement bij Rijkswaterstaat.

“Na ruim 25 jaar met veel plezier als adviseur binnen het publiek domein te hebben gewerkt, ben ik toe aan een volgend hoofdstuk in mijn loopbaan. Ik zie er erg naar uit om als directeur aan de slag te gaan bij Rijkswaterstaat”, zegt Voorn.

Voorn is sinds 2012 werkzaam bij adviesbureau Andersson Elffers Felix, waar hij verschillende rollen vervulde als adviseur en partner en geruime tijd leidinggaf aan het bureau. “Ik ben natuurlijk nog niet weg, maar het wordt geen gemakkelijk afscheid, omdat ik het hier ontzettend naar mijn zin heb.”

Robert-Jaap Voorn directeur Wegverkeersmanagement bij Rijkswaterstaat

Voor zijn tijd bij Andersson Elffers Felix had Voorn diverse adviesfuncties bij onder andere Boer & Croon en KPMG.

Vanuit zijn vervoerseconomische en bedrijfskundige achtergrond deed hij verschillende opdrachten voor het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Rijkswaterstaat op het domein van mobiliteit en infrastructuur.

“Met Robert-Jaap krijgen we een veelzijdige directeur die samen met de collega’s van de directie Wegverkeersmanagement zal zorgen voor continuering en doorontwikkeling van de 24/7-dienstverlening op onze wegen”, laat Erica Slump weten, hoofdingenieur-directeur van Verkeer- en watermanagement. “Ook een meer beleidsmatige omgeving is voor hem bekend terrein en dat is in een dynamische omgeving met veel nieuwe ontwikkelingen van belang. We zien uit naar zijn komst!”

Voorn krijgt de taak om verder te bouwen aan het verbeteren van de mobiliteit en de bereikbaarheid in Nederland. Ook richt hij zich op het verder professionaliseren van de inzet van data en digitalisering ten behoeve van het verkeer (‘smart mobility’).

“Het is voor mij een enorme kans om in nauwe samenwerking met capabele en gedreven collega’s mee te mogen werken aan het verder verbeteren van de verkeersafwikkeling en daarmee de bereikbaarheid in Nederland”, geeft Voorn aan. “Tegelijk vind ik het belangrijk om bij te dragen aan het vergroten van de veiligheid op de wegen, zowel voor de weggebruikers als voor onze medewerkers. Ik verwacht hier vanuit mijn brede achtergrond en ervaring betekenisvol aan te kunnen bijdragen.”

Voorn volgt David van Baarle op, die inmiddels directeur is bij de Centrale Informatie Voorziening van Rijkswaterstaat.