Robert-Jaap Voorn partner bij Andersson Elffers Felix

04 september 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Andersson Elffers Felix (AEF) heeft Robert-Jaap Voorn benoemd tot partner. Hij heeft ruime ervaring op het gebied van beleidsvraagstukken binnen de publieke sector en zal ook als partner zijn maatschappelijke betrokkenheid blijven tonen.

Nadat hij in 1994 een Master in Economie behaalde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en een Master in General Management aan Nyenrode, voegde Robert-Jaap Voorn zich bij consultancybureau KPMG in 1997, waar hij uiteindelijk drie jaar werkte.

In 2000 maakte hij de overstap naar Decisio, een in Amsterdam gevestigde economisch onderzoeks- en adviesorganisatie. Na een korte tijd bij Decisio werd hij in 2001 consultant bij Core Counsellors, een organisatieadviesbureau uit Amersfoort.

Robert-Jaap Voorn - AEF

In 2005 maakte hij de overstap naar BoerCroon, waar hij zich tot vorig jaar met name richtte op vraagstukken op het snijvlak tussen beleid en organisatie.

Andersson Elffers Felix

In september vorig maakte Robert-Jaap Voorn de overstap naar Andersson Elffers Felix, waar hij als Senior Consultant werd aangesteld. Voorn heeft meer dan 15 jaar werkervaring in de adviesbranche, met een focus op de publieke sector.

“Robert-Jaap Voorn heeft als adviseur veel ervaring in adviesopdrachten waarbij overheden onderling of met marktpartijen dienen samen te werken, vaak bij ruimtelijke investeringen,” aldus AEF.

Het afgelopen jaar hield Voorn zich bij AEF, dat zich richt op essentiële maatschappelijke vraagstukken, voornamelijk bezig met het publieke domein, met een focus op strategische samenwerkings-vraagstukken op het gebied van verkeer, vervoer, infrastructuur, economische structuurversterking en ruimtelijke investeringen. Onder zijn opdrachtgevers vallen het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, provincies en gemeentes.

Voor AEF voerde hij onder meer een evaluatie uit naar de Wet Marktordering Gezondheidszorg en het functioneren van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), de toezichthouder op de zorgmarkt. Met succes, zo blijkt, want recent is Voorn op basis van zijn succesvolle track record als partner toegetreden tot de maatschap van het adviesbureau.