Het Strategiekantoor opgericht door strategy consultants

03 januari 2010 Consultancy.nl

Een grote groep zelfstandige strategy consultants met een verleden bij een tier-1 consultancykantoor heeft per 1 januari 2010 Het Strategiekantoor opgericht. Focus van Het Strategiekantoor ligt op het gebied van strategy consulting en management consulting vraagstukken. Het adviesbureau differentieert zich ten opzichte van de traditionele strategiekantoren met name door “dezelfde hoge kwaliteit te leveren voor veel lagere tarieven”.
 
Ervaring bij strategiebureaus
De Associate Partners van Het Strategiekantoor hebben allemaal een verleden bij een van de top-10 strategische adviesbureaus. Een overzicht van het consulting verleden van de aangesloten consultants:
- McKinsey & Company: Annette Gudde, Cazijn Langeler, Harald Miedema, Jeroen Coppelmans,
  Michael Blok, Saeske van der Pas
- Boston Consulting Group: Benno Broer, Juliaan Bol, Martijn Teerhuis, Michiel Vos, Mirik Castro
- Booz & Company: Steven Le Poole
- Bain & Company: Henk Galavazi
- A.T. Kearney: Han van Kasteren
- OC&C Strategy Consultants: Lodewijk Westerling
- Arthur D. Little: Willem Jan Bosma
- Quintel Strategy Consulting: Bernadette Wijnings, Bert Jan ten Kate
 
Lagere tarieven
Het Strategiekantoor voorziet een bijna onmogelijke combinatie: de kwaliteit van een bekend strategiebureau voor de prijs van een zelfstandige” aldus het adviesbureau. Het Strategiekantoor kan flink lagere tarieven aanbieden doordat ze geen beschikking hebben over een “duur kantoor” of een “kostbare lease-auto”. Daarnaast heeft het adviesbureau geen overhead, wat een aanzienlijke besparing oplevert op de vaste kosten. “Ook hebben we onze opleidingen tot strategisch adviseur al achter de rug, waardoor we die kosten niet hoeven te verrekenen in onze tarieven” aldus Benno Broer, een van de mede-oprichters van Het Strategiekantoor.
 
De meeste aangesloten adviseurs combineren hun advieswerk met een eigen onderneming.

Nieuws

Meer nieuws over