Hoe YNNO organisaties helpt met artificial intelligence

25 september 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Met de nieuwe stroomversnelling waarin kunstmatige intelligentie (AI) is beland, opent zich een hele nieuwe wereld vol mogelijkheden. Zo ook voor de manier waarop we werken. Als specialist in nieuwe manieren van werken weet YNNO er alles van. Adviseurs Rik Mulder en Joost Ruijter praten ons bij over hoe het bureau organisaties die vooruit willen kijken nú al helpt met AI.

Rik Mulder windt er geen doekjes om: “We staan aan de vooravond van een revolutie in hoe organisaties functioneren, gedreven door technologieën zoals automatisering en kunstmatige intelligentie”, trapt de principal consultant af.

Voor organisaties liggen dan ook enorme kansen in het verschiet, maar om die te grijpen is het wel belangrijk dat ze zich nu al voorbereiden, legt hij uit. “Bij YNNO hebben we gemerkt dat organisaties die hun werkstromen proactief evalueren en herstructureren beter gepositioneerd zijn om te profiteren van nieuwe technologieën.”

Hoe YNNO organisaties helpt met artificial intelligence

Een van de centrale voorwaarden is een goed gegevensbeheer. “Onze business process management-experts helpen bij de optimalisatie daarvan”, geeft Rik aan.

De mens voorop

Ook van cruciaal belang is het betrekken van medewerkers bij elke fase van de invoering van AI. Want hoe mooi al die innovatieve technologie ook is, uiteindelijk staat deze in dienst van de mensen.

“Kunstmatige intelligentie kan voor medewerkers veel voordelen hebben”, legt adviseur digitaal werken Joost Ruijter uit. “Bij YNNO geloven we sterk dat door het automatiseren van repetitieve taken, medewerkers de vrijheid krijgen om zich te richten op meer waardeverhogende, creatieve aspecten van hun werk.”

Daarvoor is het wel nodig om die medewerkers aan boord te krijgen. “Het betrekken van íédereen – en niet alleen de ‘early adopters’ – is essentieel”, geeft Joost aan.

Klaar voor de toekomst

Bovenal benadrukken Joost en Rik in deze snel veranderende digitale wereld het belang van vooruitdenken. “Organisaties aarzelen over de inzet van AI, vooral vanwege zorgen over gegevensbeveiliging. Uiteraard is voorzichtigheid met vertrouwelijke gegevens essentieel. Daarom moet je nu al nadenken over een goede governance van AI”, stelt Joost.

“En daarom moet je je organisatie en medewerkers nu al voorbereiden op deze toekomstige trends”, vult Rik aan.

Een deel van die toekomst ligt al binnen handbereik, geeft hij tot slot aan. “Bij YNNO zijn we enorm enthousiast over de mogelijkheden die AI biedt. We moedigen organisaties aan om er op een verantwoorde manier mee te experimenteren – en we ondersteunen hen daarin. Alleen zo kun je inzicht krijgen in de meerwaarde van deze technologie. De mogelijkheden zijn eindeloos en voor een deel nu al te realiseren!”