Capgemini beboet onzuinige leaserijders met bijbetaling

06 november 2012 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ICT-dienstverlener Capgemini gaat onzuinige leaserijders beboeten. Wanneer consultants bovengemiddeld veel brandstof verbruiken, moeten ze bijbetalen. Het bedrijf gaat hierbij uit van de industrienorm plus 15%, zodat er een marge is voor bijvoorbeeld de persoonlijke rijstijl van een gebruiker en het gebruik van brandstofverbruikende opties als airco.

De nieuwe regeling geldt alleen voor nieuwe leasecontracten en niet voor reeds afgesloten contracten. Capgemini zal het individuele rijgedrag van zijn werknemers controleren en hanteert vervolgens een bonus-malussysteem. Als een automobilist 15% meer brandstof verbruikt dan gemiddeld, of zelfs nog onzuiniger rijdt, worden de extra kosten met de bestuurder verrekend. Een woordvoerder van Capgemini liet weten dat het voorstel nauwkeurig op juistheid en eerlijkheid zal worden beoordeeld. Indien noodzakelijk wordt de regeling nog aangepast.

Belonen van zuinige rijders
De woordvoerder van Capgemini bevestigde ook dat zuinige rijders worden beloond door de nieuwe leaseregeling. “Een bestuurder kan er ook financieel op vooruit gaan wanneer hij onder de norm blijft. Zuiniger rijden en tanken kan dus ook in je voordeel werken.”

Zie ook de berichten:
- Atos biedt adviseurs leaseauto aan zonder bijtelling
- Duizend IBM consultants verliezen recht op lease auto