Atos biedt adviseurs leaseauto aan zonder bijtelling

13 juli 2012 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Atos Nederland stelt een nieuwe leaseregeling beschikbaar aan haar medewerkers. Via ‘Atos Privé Auto’ kunnen Atos adviseurs een nieuwe auto leasen bij een leasemaatschappij voor een vast bedrag per maand. De vaste maandelijkse kosten, inclusief o.a. verzekeringen, wegenbelasting en onderhoud, worden verrekend met het nettosalaris. Gunstig voor medewerkers is dat er geen sprake is van fiscale bijtelling.

De privé lease regeling staat geheel los van de arbeidsvoorwaarden en de huidige zakelijke lease regeling.

Leasemaatschappij
Atos heeft een overeenkomst heeft gesloten met leasemaatschappij Noordlease. Om de keuze van auto’s te vergroten wordt binnenkort een tweede partij toegevoegd. De leasemaatschappij wordt zoals gebruikelijk verantwoordelijk voor reparaties en onderhoud, de wegenbelasting, schades en verzekeringen. Andere variabele kosten die zijn verbonden aan het gebruik van de auto - zoals brandstofkosten, parkeerkosten, verkeersboetes en het opvragen van nieuwe kentekenbewijzen - zijn voor rekening van de adviseurs.

Voorwaarden
Om deel te nemen aan ‘Atos Privé Auto’ moeten medewerkers voldoen aan een aatal criteria. Eén voor de voorwaarden is dat medewerkers een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd of minimaal een jaarcontract hebben.

“Met Atos Privé Lease willen we medewerkers extra voordelen bieden door hen op gebied van vervoer en mobiliteit optimaal te faciliteren. We hebben een ruim assortiment samengesteld van auto’s met een maximale CO2-uitstoot van 140 gram. Dit sluit aan bij onze strategie waarin duurzaamheid voorop staat en de aanschaf van CO2-zuinige auto’s wordt gestimuleerd”, vertelt Peter Kersten, Vice President Human Resources van Atos Benelux.