Survey: Wat zijn de belangrijkste business IT-trends?

16 augustus 2023 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Supply Value is begonnen met de voorbereidingen voor zijn jaarlijkse IT Trendsonderzoek.

Ieder jaar voert Supply Value onderzoek uit naar de belangrijkste trends en ontwikkelingen in het business IT-domein. Doel van het onderzoek is om IT-professionals en beslissers binnen het bedrijfsleven te ondersteunen bij het stellen van prioriteiten en het bepalen van de juiste focus.

Thema’s als kunstmatige intelligentie, generatieve AI, cybersecurity, data-ethiek, low-code en verduurzaming van IT passeren allemaal de revue. Voor ieder thema brengen de onderzoekers de prioriteiten in kaart, voor zowel de korte als de lange termijn. Bovendien zetten ze op een rij binnen welke domeinen deze prioriteiten van toepassing zijn.

Wat zijn de belangrijkste business IT trends?

Eerdere edities van het IT Trendsonderzoek schenen hun licht op tal van nieuwe IT-trends, die vandaag de dag niet meer weg te denken zijn uit de bedrijfsvoering van de meeste organisaties.

Afgelopen jaar stond cybersecurity bovenaan de prioriteitenlijst, gevolgd door datagedreven besluitvorming en business intelligence. In eerdere edities van het onderzoek kwamen onder meer de cloud, robotic process automation, low-codetechnologie, datamanagement, kunstmatige intelligentie en digitaal leiderschap bovendrijven als belangrijke ontwikkelingen om op in te spelen.

De enquête voor het onderzoek is deze week gelanceerd (invullen neemt ongeveer 5-10 minuten in beslag). Het eindrapport wordt naar verwachting begin volgend jaar naar buiten gebracht.

Supply Value is een adviesbureau gespecialiseerd in inkoop, supply chain & operations en digitale transformatie. Het IT Trendsonderzoek staat onder leiding van laatstgenoemde praktijk.