Nina Albers en Anne Venema sluiten zich aan bij InTheArena

03 augustus 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

InTheArena heeft zijn team versterkt met twee nieuwe change consultants: Nina Albers en Anne Venema.

Nina Albers begon in mei bij de in de Amsterdamse Pijp gevestigde consultancyboutique. Hoewel nieuw in de adviesbranche, is Nina niet helemaal onbekend met het vak. Ze brengt ervaring als change manager in de gezondheidszorg mee.

Zo realiseerde Nina de implementatie van een identiteitssysteem en ontwierp en zette ze educatiemiddelen voor eindgebruikers uit. Dat vond ze interessant, maar omdat ze veel alleen aan het roer stond merkte ze dat ze zichzelf het liefst omringt met mensen die soortgelijke veranderopdrachten doen.

Nina Albers en Anne Venema - InTheArena

“In mijn rol had ik weinig sparringpartners”, licht ze toe. “Ik merkte dat ik daar wél behoefte aan had omdat ik het vak ook nog maar net kende. Bij InTheArena ben ik met mensen aan het werk die net iets minder, evenveel of meer ervaring hebben binnen verschillende sectoren. Hier haal ik een hoop inspiratie uit.”

Kort na haart start kon Nina meteen aan de slag op een opdracht. Sinds deze zomer zet ze zich in voor Sociale Banken Nederland.

Anne Venema brengt ervaring mee vanuit op het eerste oog compleet andere werkvelden: de media en politiek. Daar werkte ze als (eind)redacteur, communicatieadviseur en voice-over. Mocht haar stem bekend voorkomen, dat kan kloppen – Anne is te horen in talloze ingesproken artikelen van Nu.nl.

In de zoektocht naar een nieuwe uitdaging – waarin werken met mensen, communicatie en een goeie focus op zelfontplooiing centraal staat – was de match met InTheArena snel gemaakt. Zelf vindt ze de switch van werkveld overigens niet zo groot.

“De afgelopen jaren heb ik in mijn werk in de media en politiek veel ingrijpende veranderingen van dichtbij gezien. Dat maakt dat ik me snel op mijn gemak voel in nieuwe omgevingen, hoofd- van bijzaken kan onderscheiden en niet bang ben om een lastige knoop door te hakken. Ervaringen die met allemaal goed van pas komen als change consultant”, legt ze uit.

Ondertussen werkt Anne alweer ruim een half jaar aan haar eerste opdracht. Deze doet ze voor het Kennis- en Exploitatiecentrum Officiële Overheidspublicaties, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Als implementatieadviseur zorgt ze voor de implementatie van Berichten over uw Buurt, een e-mailservice waarmee alle inwoners van Nederland straks beter op de hoogte worden gehouden van besluiten van de overheid.