Beco helpt ICT bedrijven met klimaatneutraal werken

20 mei 2011 Consultancy.nl

De provincie Utrecht heeft Beco ingehuurd om ondersteuning te bieden aan het programma ‘Klimaatneutrale ICT-bedrijven’. Utrecht biedt in de komende maanden 20 ICT-bedrijven de kans om deel te nemen aan het programma, waarin ze voor slechts €95 leren hoe ze klimaatneutraal kunnen gaan werken. Het programma wordt georganiseerd in samenwerking met Skillcity, NMU, Kamer van Koophandel Midden Nederland en adviesbureau Beco.

Door middel van drie bijeenkomsten krijgen de 20 bedrijven de kans om hun CO2-footprint te berekenen en een CO2-reductieplan op te stellen. De eerste bijeenkomst is 30 juni 2010 in het Provinciehuis en start om 12.30 uur met een lunch, het einde is rond 16.30 uur. De tweede bijeenkomst is in september en de derde in november. Aan het einde van de 3de bijeenkomst hebben bedrijven al een aantal maanden gewerkt aan het verminderen van de CO2 uitstoot. Tijdens de vierde ‘inspiratiebijeenkomst’ in februari 2011 worden ook andere ICT-bedrijven uitgenodigd om aansprekende resultaten en praktische kennis uit te wisselen.

Doelgroep
Het traject is bedoeld voor MKB bedrijven die "fysieke" producten/diensten leveren, zoals bedrijven die servers hebben draaien voor webhosting of (kleine) datacenters. Puur dienstverlenende ICT bedrijven met alleen 'kantooractiviteiten' en bedrijven die onder de MJA vallen komen niet in aanmerking.

Aanmelden
Aanmelden kan tot en met 26 juni via Beco adviseur Jochem Blok.

Nieuws