Beco Groep partner van initiatief 1.000.000 druppels

21 februari 2012 Consultancy.nl

Beco is partner geworden van 1.000.000 druppels. Het project 1.000.000 druppels heeft als doel om voor eind 2012 een miljoen mensen in Nederland duurzamer te maken in hun denken en doen. Een miljoen mensen die zich bewust zijn van hun rol in hun omgeving.
 
Beco omarmt dit initiatief omdat het doel is de bewustwording te vergroten rondom duurzaamheid. Susanne Ritskes, adviseur duurzaam ondernemen bij Beco: “Toen ik hoorde van dit initiatief, dacht ik meteen: DOEN! Ons adviesbureau verleent al twintig jaar advies aan bedrijven en organisaties op het vlak van duurzaamheid. Initiatieven zoals 1.000.000 druppel geven een boost aan de versnelling van dit belangrijke thema. Laten we er met zijn allen voor gaan om duurzaamheid in ons DNA te verankeren en die miljoen ‘druppels’ te realiseren voor eind 2012!’
 
Duurzame maatschappij
Elke persoon die zich bewust is van zijn omgeving en zijn verantwoordelijkheid daarin neemt, draagt bij aan een meer duurzame maatschappij. Sceptici zouden kunnen zeggen dat één persoon een druppel op de gloeiende plaat is. Een miljoen druppels koelen de plaat echter wel degelijk af. 1.000.000 druppels stelt zich tot doel om een miljoen mensen te bereiken en hen te inspireren hun steentje bij te dragen aan de wereld van morgen.
 
1.000.000 druppels
1.000.000 druppels kunnen overal vandaan komen. De medewerkers van de deelnemende bedrijven, hun klanten, hun leveranciers. Maar er is ook een website, www.eenmiljoendruppels.nl, die mensen stimuleert mee te doen. Wekelijks wordt een Duurzame Druppel van de Week gepubliceerd; een concrete tip die mensen niet alleen duurzamer maakt, maar ook geld of gewoon een goed gevoel oplevert. Het project wil er door het delen van kennis voor zorgen dat al deze mensen zich beseffen dat ze op een eenvoudige manier hun steentje kunnen bijdragen aan een beter milieu en een betere maatschappij. Eén druppel. Maar dan een miljoen keer.

Nieuws

Meer nieuws over