Beco helpt Utrechtse bedrijven met CO2 reductie

14 februari 2012 Consultancy.nl

Beco gaat in opdracht van de gemeente Utrecht zo’n 100 bedrijven begeleiden bij het inzichtelijk maken van hun CO2 uitstoot en reductiemogelijkheden. Dit in het kader van het Energie Convenant Utrecht: een traject met als einddoel een convenant tussen gemeente en bedrijven over CO2 reductie.
 
Programma Utrechtse Energie 2011-2014
De gemeente Utrecht is in 2011 gestart met de uitvoering van het programma Utrechtse Energie 2011-2014. Met dit programma maakt de gemeente werk van energiereductie en zet Utrecht bovendien een beslissende stap op weg naar een klimaatneutrale stad in 2030.
 
Energie Convenant Utrecht
Onderdeel van het programma is het Energie Convenant Utrecht – gericht op Utrechtse bedrijven. In Utrecht zijn er tussen de 750 tot 1.000 bedrijven die wettelijke verplichtingen hebben om op grond van de Wet milieubeheer aan energiebesparing te doen. Met deze bedrijven wil de gemeente graag een convenant afsluiten: aan de bedrijven wordt dan gevraagd om zich te verbinden aan een percentage reductie van hun CO2 uitstoot per jaar.
 
Beco zal deze bedrijven gaan begeleiden bij het inzichtelijk maken van de CO2 uitstoot en reductiemogelijkheden. Vervolgens worden, in een convenant, op maat reductie afspraken gemaakt die aansluiten bij de mogelijkheden van het bedrijf. Gedurende de looptijd van het convenant wordt de handhaving op het gebied van energiebesparing opgeschort.

Nieuws