Jaimy Clauzing (Intermedius): ‘Hier kan ik werken aan mijn ontwikkeling’

03 juli 2023 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Jaimy Clauzing is deze maand begonnen als consultant bij Intermedius. Ze vertelt over haar start, de cultuur bij de portfoliomanagementspecialist en haar ambities voor de toekomst.

Voorafgaande aan haar loopbaan studeerde Jaimy Clauzing af in communicatie. Vervolgens vertrok ze naar Thailand om daar te wonen en werken. Het was tijdens dat verblijf dat ze geïnteresseerd raakte in onderwijsvraagstukken. Terug in Nederland besloot ze daarom de lerarenopleiding wiskunde te volgen.

Jaimy werkte daarna enkele jaren als docent wiskunde. En hoewel ze dat met veel plezier deed, miste ze het maken van echte impact: “Ik krijg energie van een plek waar geleerd wordt en waar verandering voelbaar is. Als docent is het soms lastig om blijvende impact te maken in een organisatie.”

Jaimy Clauzing (Intermedius): 'Hier kan ik werken aan mijn ontwikkeling'

Om die reden verruilde ze het onderwijs voor een nieuwe uitdaging en ging aan de slag als subsidie- en finance-consultant bij een finance- en IT-adviesbureau. Daar werkte ze ruim een jaar. En hoewel het werken met cijfers haar goed lag, werd haar duidelijk dat ze toch weer een andere richting op wilde.

“Ik merkte dat ik energie krijg van maatschappelijke vraagstukken en dat ik financiën en beleid veel minder spannend vind. Ik vond strategie altijd interessant, zeker de rol van project- en programmamanagement daarin. Steeds kijken naar het grote plaatje en het geven van sturing hieraan passen veel beter bij mij.”

Bijdragen aan strategische doelen

Dus toen Jaimy benaderd werd door Intermedius, een implementatieadviesbureau gespecialiseerd in portfoliomanagement, werd ze direct enthousiast. “Het idee om bij te kunnen dragen aan strategische doelen door middel van het kijken naar verschillende projecten en/of programma’s en de waarde die deze wel of niet toevoegen aan de strategie leek mij een enorm mooie uitdaging.”

Daarnaast spraken de kernwaarden van Intermedius – “ambitie, expertise, betrokkenheid en energie” – haar meteen aan. “Intermedius heeft een relatief klein team met ambitieuze mensen die elk over enorm veel kennis beschikken”, voegt ze toe.

“Bij Intermedius krijg ik veel mogelijkheden om kennis op te doen en te werken aan mijn eigen ontwikkeling.”

En ook de reputatie van Intermedius speelde een rol. “Het idee mijn carrière te mogen voortzetten bij het beste adviesbureau in portfoliomanagement van Nederland en te mogen leren van al deze collega’s maakte dat ik niet lang hoefde na te denken om hier te gaan werken”, vertelt Jaimy, die is aangesteld als consultant portfoliosturing.

Kennis en vaardigheden vergroten

De afgelopen weken beleefde Jaimy een vliegende start. Enthousiast laat ze weten: “Ik heb al geleerd over Intermedius als organisatie, de doelstellingen en het vak, maar ik leer ook over de opdrachten en krijg veel mogelijkheden om kennis op te doen en te werken aan mijn eigen ontwikkeling.”

Verder waardeert ze de ruimte die ze krijgt om het team goed te leren kennen en bij verschillende collega’s over de schouder mee te kijken. “Toevallig waren de jaarlijkse teamdagen ook georganiseerd in mijn eerste week en kon ik dus direct kennismaken met iedereen in een formele (tijdens de inhoudelijke bijeenkomsten) en informele (tijdens de gezellige en competitieve activiteiten) setting.”

Als onderdeel van haar onboarding doorloopt Jaimy momenteel de X-pert Academy van Intermedius. “Tijdens de academy krijg ik een aantal uur in de week om kennis op te doen van verschillende soft- en hard skills. Ik krijg de mogelijkheid om certificaten te halen in het blok methoden en technieken (Prince2, MoP, P3O, MSP, SAFe, Agile), maar ook om te werken aan de zachte kant (beïnvloeden cultuur en gedrag, strategie, executie en governance, persoonlijke effectiviteit).”

Ook kan Jaimy in haar werk gebruikmaken van de “mooie modellen” die Intermedius in eigen huis heeft ontwikkeld, zo vertelt ze. “En buiten de enorme kennis die collega-consultants hebben, beschikt het bureau ook nog over een enorm mooi netwerk”, voegt ze toe.

Aan de slag

Met alle opgedane kennis op zak zal Jaimy binnenkort starten aan haar eerste opdracht: “Deze zal in de eerste periode gaan in de richting van project- of programmamanagement, waarschijnlijk als programmamanagement officer, projectmanager of projectleider.”

Vol vertrouwen blikt ze vooruit op wat komen gaat: “In de toekomst hoop ik MT’s zo goed mogelijk te adviseren over programma’s en/of projecten, zodat de strategie gerealiseerd kan worden”

En wie weet kruist ook haar oude passie weer haar nieuwe werk: “Ik hoop ooit nog de mogelijkheid te vinden om mijn liefde voor onderwijs te combineren met het portfoliosturingsvak.”