AT Osborne helpt Arnhem Nijmegen met fileprobleem

10 september 2012 Consultancy.nl 2 min. leestijd

De stadsregio Arnhem Nijmegen heeft vorige week het project ‘SLIM uit de spits’ gelanceerd. Het doel van het project is het verminderen van automobilisten op de drukste tijden van de dag om zodoende de bereikbaarheid van de snelwegen tijdens de spitsuren te verbeteren. Adviesbureau AT Osborne is een van de externe adviseurs van het programma.

AT Osborne levert voor het project de projectleider, die onder andere het contractmanagement richting opdrachtnemer voert.

SLIM uit de spits
De focus van SLIM uit de spits ligt op het realiseren van een gedragsverandering bij automobilisten. Deelnemers krijgen maandelijks een mobiliteitsbudget, waarvan zij geld kunnen overhouden door hun gedrag te veranderen, bijvoorbeeld door op andere tijden te reizen, thuis te werken of een ander vervoermiddel te kiezen. Goed gedrag wordt beloond met punten, die ze in een webshop kunnen uitgeven. Ze kunnen kiezen uit kado’s die een ander reisgedrag ondersteunen zoals een abonnement op de OV-fiets of een OV-chipkaart. Ook kunnen zij kiezen voor tegoeden voor i-tunes, of toegangskaarten voor toeristische attracties in onze regio. Binnen de eerste week hebben meer dan 6.000 enthousiaste automobilisten zich aangemeld voor SLIM uit de spits.

“Arnhem-Nijmegen is één van de drukste verkeersregio’s van Nederland en wordt alleen nog maar drukker. We moeten er met zijn allen voor zorgen dat deze voor Gelderland zo belangrijke verkeersader niet dichtslibt. Spitsmijden zorgt voor minder files, meer tijdwinst en flexibeler werken. Niet alleen voordelig voor de reiziger, maar ook voor de ondernemer” aldus gedeputeerde Conny Bieze.

Onderdeel van Beter Benutten
SLIM uit de spits is een initiatief van de Stadsregio Arnhem Nijmegen in samenwerking met de provincie Gelderland, wegbeheerders en bedrijfsleven. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu steunt het project vanuit het programma Beter Benutten. Het ministerie van IenM en de regio’s trekken gezamenlijk ruim €1 miljard uit voor Beter Benutten.

Meer berichten over Beter Benutten:
- Ecorys ondersteunt overheid met fileprobleem
- p2 steunt Beter Benutten Rotterdam met spitsmijden 2.0