Kirkman verbindt Vieze50 met de Duurzame Top100

10 oktober 2012 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Kirkman Company gaat de belangrijkste anti-duurzame professionals van Nederland verbinden met de belangrijkste duurzame denkers en doeners. Op woensdag 12-12-2012 initieert het organisatie-adviesbureau een sessie waarin leden van de ‘Vieze50’ de dialoog aangaan met leden van de Trouw Duurzame Top100.
 
Vieze50
De Vieze50 is een een lijst van de 50 meest vervuilende politici, belangenbehartigers en topmannen van Nederland. De Vieze50 is dit jaar voor het eerst georganiseerd en is een knipoog naar de Duurzame Top100 ranking van Trouw. Winnaar van de 'Vieze50'-verkiezing is demissionair staatssecretaris van EL&I Henk Bleker. Op #2 staat Melanie Schultz van Haegen (Minister van IenM) en op #3 de president-directeur van Shell, Dick Benschop. De Vieze50 is een initiatief van Greenpeace, Joop.nl, VARA's Vroege Vogels en WISE.
 
De Duurzame 100
Sinds 2009 publiceert Trouw elk jaar de Duurzame Top100, een lijst van mensen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd op het gebied van duurzaamheid. De Duurzame Top100 wordt jaarlijks bekendgemaakt op de Dag van de Duurzaamheid. De uiteindelijke lijst wordt samengesteld door 14 experts, waaronder dit jaar experts van Ecofys (Joop Oude Lohuis – divisiedirecteur) en Royal HaskoningDHV (Folkert van der Molen – marketingmanager milieu en duurzaamheid).
 
Verbinding
“Helaas staan professionals van Vieze50 en Duurzame Top100 vaak lijnrecht tegenover elkaar. Tijd om het overkoepelende belang voorop te stellen, de dialoog aan te gaan en in actie te komen” aldus Kirkman Company in een persbericht. Het adviesbureau heeft daarom het initiatief genomen om verschillende sessies te faciliteren waarin de tegenpolen met elkaar in gesprek gaan over oplossingen voor duurzaamheidsvraagstukken. Woensdag 12-12-2012 gaat het programma van start. Doel van deze eerste dialoog is dat zowel de Vieze50 als De Duurzame 100 bewust hun duurzame voornemens voor 2013 formuleren.
 
"We moeten inzien dat de 'kamp-belangen' die strijdig lijken te zijn, van een veel kleinere orde zijn dan het overkoepelend en wel degelijk gemeenschappelijk belang. Dat we een leefbare planeet overhouden voor toekomstige generaties. En dat we, met dit overkoepelende belang in het vizier, de dialoog moeten aangaan. Dit betekent dat we elkaar de hand reiken en komen tot radicale actie!", aldus Guido Braam, managing partner bij Kirkman Company.