Capgemini bestaat 45 jaar: Bekijk de video

05 oktober 2012 Consultancy.nl

Capgemini bestaat dit jaar 45 jaar. Sinds de oprichting in 1967 is het adviesbureau uitgegroeid tot een van de grootste wereldwijde dienstverleners op het gebied van management consulting, IT consulting, technology en outsourcing. Ter ere van het jubileum heeft de van oorsprong Franse dienstverlener een korte video gemaakt met daarin een overzicht van de belangrijkste mijlpalen in haar geschiedenis.
 
De film is eerder dit jaar getoond aan aandeelhouders en verspreid onder medewerkers.

 
 
De adviestak van Capgemini, Capgemini Consulting, is in de jaren ’90 ontstaan als een gevolg van de fusie tussen Mac Group en United Research. In de afgelopen 20 jaar is Capgemini Consulting sterk gegroeid door zowel organische groei en overnames, waaronder die van Guber Titze & Partners (Duitsland), Bossard (Frankrijk), Ernst & Young Consulting (Europa) en Artesys & Avantias (Frankrijk).
 
Geschiedenis van Capgemini
Capgemini werd in 1967 opgericht door Serge Kampf in Grenoble, Frankrijk. De oorspronkelijke naam was Sogeti. The naamsverandering van Sogeti naar Capgemini was het gevolg van een aantal overnames en merknaamstrategieën. In 1973 verkreeg Sogeti een aandeelmeerderheid in CAP, een groot Europees IT diensten bedrijf. Eén jaar later kocht Sogeti Gemini Computers Systems, een Amerikaans IT bedrijf.
 
In opvolging op deze overnames hernoemde Sogeti haar bedrijf naar CAP Gemini Sogeti in 1975. Meer dan twee decennia later werd de merknaam voor alle opererende CAP Gemini Sogeti bedrijven hernoemd naar CAP Gemini (1996). Op 1 juni 2000 fuseerde Cap Gemini met Ernst & Young Consulting en zo ontstond Cap Gemini Ernst & Young. Op 15 april 2004 veranderde de Cap Gemini Group haar naam van Cap Gemini Ernst & Young naar de huidige naam: Capgemini.

Nieuws

Meer nieuws over