Capgemini koopt twee consultingbedrijven voor 40m

29 april 2011 Consultancy.nl

Management consulting en IT consulting adviesbureau Capgemini heeft de twee Franse bedrijven Artesys en Avantias overgenomen. Voor de twee overnames betaalde Capgemini rond de €40 miljoen.

Artesys levert IT-infrastructuuroplossingen. Het adviesbureau heeft een omzet van €25 miljoen en 131 werknemers. Volgens Capgemini passen de activiteiten van Artesys binnen zijn afdeling Infrastructure Transformation Services. Deze tak helpt bedrijven bij de invoering van cloud computing.

Avantias is een firma die zich specialiseert in het beheer van ongestructureerde informatie binnen bedrijven, oftewel ECM (enterprise content management). Avantias heeft een omzet van €13,6 miljoen en 125 medewerkers in dienst. Buiten Frankrijk heeft het bedrijf ook vestigingen in New York, Londen en Oslo. De strategie van Avantias past binnen de Business Information Management-afdeling van Capgemini, die cliënten helpt bij het beheer van informatie binnen hun bedrijven.

Capgemini Frankrijk, dat voor 22% bijdraagt aan de omzet van Capgemini groep, hoopt hiermee tevens opnieuw te groeien. De Franse tak heeft onlangs aangekondigd dat het 4,500 extra mensen wil werven in het komende jaar.

Nieuws

Meer nieuws over