Robin Ching en Michiel van Dijk: ‘Bij FTE Groep kun je alle kanten op’

19 april 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De een werkt op een opdracht bij een bank, de ander bij een pensioenorganisatie. Robin Ching en Michiel van Dijk, doen dat allebei al zo’n anderhalf jaar vanuit FTE Groep. En hoewel actief binnen verschillende omgevingen, delen ze de gemeenschappelijke drive om klanten te ondersteunen bij hun complexe IT- en datavraagstukken.

Het in Utrecht gevestigde FTE Groep helpt uiteenlopende opdrachtgevers met advies, analyse en implementatie, in de vorm van ondersteuning op projecten door ervaren consultants en het bieden van opleidingen en trainingen.

Een van die consultants is Robin Ching, die vanuit FTE Groep actief is als business analist bij een bekende grootbank. Deze heeft de ambitie om de beveiligingsregistratie van zijn applicaties verder te optimaliseren. Aan Robin de belangrijke taak om te zorgen dat per applicatie goed gelogd en gemonitord wordt.

Robin Ching en Michiel van Dijk: 'Bij FTE Groep kun je alle kanten op'

Dagelijks neemt hij deel aan stand-up meetings, waarin hij taken en obstakels bespreekt rondom de applicaties. Robin werkt mee aan de logging en monitoring van alle 41 applicaties. “Hierbij kun je denken aan applicaties voor onder andere toegangsbeveiliging, beveiligde clouds, inbraakmeldsystemen, planning tools, lockers en intercomsystemen.”

Naast diverse interne meetings heeft hij ook regelmatig contact met leveranciers. Met alle input die hij bij beide stakeholders verzamelt, stelt hij rapportages op. Verder maakt hij maatwerkdesigns, die hij afstemt op de wensen en behoeften van zijn interne collega’s. “Daarnaast zorg ik dat er een handboek komt, wat bijdraagt aan een soepel verloop tijdens de jaarlijkse audit.” 

Als zijn opdracht binnenkort eindigt, zal Robin een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de optimalisatieslag. “Ik hoop dat alle logging- en securitydesigns dan af zijn voor alle 41 applicaties,” geeft de business analist aan, “en dat mijn interne collega’s bij mijn opdrachtgever het proces verder bewaken.”

Grootse datamigratie

Zijn collega Michiel van Dijk is actief binnen een aanpalend financieel segment – het pensioendomein. Toch houdt hij zich op een geheel ander vlak bezig. Zo werkt Michiel voor een grote pensioenuitvoerder aan de voorbereidingen op het nieuwe pensioencontract, een “omvangrijk en uitdagend project”, aldus Michiel. 

In dit project voor de pensioenuitvoerder vervult Michiel de rol van dataanalist en houdt hij zich bezig met een datavraagstuk rondom het invaren van pensioenen. Invaren houdt in dat reeds opgebouwde pensioenaanspraken in de nieuwe pensioenregeling ondergebracht worden. Met de vele miljoenen pensioengerechtigde mensen in ons land is het van essentieel belang dat deze datamigratie zorgvuldig verloopt.

In het project is Michiel bij velerlei facetten betrokken. Onder meer bij de inventarisatiefase, het opstellen van een plan van aanpak, het opzetten van een aparte projectgroep (“voor de klantreis arbeidsongeschiktheid”) en het in kaart brengen van issues en het verfijnen van queries daarvoor.

Verder zette Michiel een workflow op voor het oplossen van in kaart gebrachte issues en ontwikkelde hij een dashboard voor het visueel weergeven van de werkverdeling, detailinformatie van de data-issues en de voortgang van het project. “We maken gebruik van een grote hoeveelheid data en dit gaat gepaard met de complexiteit van het domein arbeidsongeschiktheid binnen de pensioensector”, aldus de FTE-adviseur.

“Elke dag voelt het alsof ik een puzzel moet oplossen. Wanneer ik dat tot een goed einde weet te brengen, geeft het mij enorm veel voldoening.”

Dit alles maakt zijn rol “zeer uitdagend”, voegt Michiel toe, die zich momenteel veel bezighoudt met datagebruik, maar voor de toekomst mogelijk een switch naar de meer technische kant van data overweegt. “Heerlijk lijkt mij dat, om de hele dag vol bezig te zijn met de techniek.”

Bij FTE en zijn huidige opdrachtgever zit hij voorlopig in ieder geval uitstekend op zijn plek: “Elke dag voelt het alsof ik een puzzel moet oplossen. Wanneer ik dat tot een goed einde weet te brengen, geeft het mij enorm veel voldoening.”