Samhoud: Grote belangstelling Nationaal Integratiediner

17 september 2012 Consultancy.nl

Op woensdag 10 oktober organiseren adviesbureau &samhoud en Asito het Nationaal Integratiediner 2012. Doelstelling van het initiatief is om “bij te dragen aan meer duurzame verbindingen op de werkvloer”. Ruim vier maanden voor het event laten de organisatoren weten dat belangstelling voor deelname ‘hoog’ is. Inmiddels hebben 25 Nederlandse bedrijven zich aangesloten bij het initiatief, waaronder Nationale Nederlanden, Schiphol Group, Corio en voetbalclub FC Twente.
 
Ook adviesbureaus Ernst & Young en KPMG nemen deel aan het Nationaal Integratiediner 2012.
 
Eigen diners
Deelnemende bedrijven organiseren onder de koepel van het Nationaal Integratiediner hun eigen diners waarbij personeelsleden met uiteenlopende achtergronden elkaar ontmoeten en van elkaar leren. Hierbij dineren werknemers met verschillende culturen en hiërarchische posities samen op kantoor, bij medewerkers thuis of op centrale locaties. De initiatiefnemers hebben de ambitie om in totaal verspreid over heel Nederland 5.000 dinertafels te vullen, de teller staat momenteel op meer dan 1.000 tafels.
 
Diversiteit en verbinding
"Door deel te nemen aan het Nationaal Integratiediner kunnen organisaties bijdragen aan het positief inzetten van de aanwezige (culturele) diversiteit" zegt commercieel directeur Ron Steenkuijl van Asito. Salem Samhoud, oprichter van &samhoud, vult aan: "Wij geloven in de kracht van diversiteit en complementariteit. Samen eten zorgt voor verbinding tussen medewerkers. In ons land moeten we niemand uitsluiten en moet alle creativiteit worden benut."

Nieuws

Meer nieuws over