De mens achter de consultant: Turner-collega’s over hun passie

31 maart 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De ruim 70 consultants van Turner hebben allemaal één ding gemeen: een passie voor hun vak. Maar uiteraard hebben ze ook een leven naast hun werk – en ook daar heeft ieder zo zijn passies. In een reeks video’s laat Turner ons nu kennismaken met de mens achter de consultant. We stellen er vast drie aan je voor.

Thijs Venneman

Als senior manager adviseert Thijs Venneman vooral banken en effectenbedrijven. Zijn passie in zijn vak is om “mensen en organisaties verder te helpen”, vertelt hij. “Vaak zijn er ideeën en visies over waar men naartoe wil, en het helpen om die intenties om te zetten in concrete acties en resultaten – daar krijg ik heel veel energie van.”

Die energie kan hij weer kwijt in zijn werk, maar zeker ook daarbuiten. In hardlopen, fietsen én zwemmen – want Thijs is fervent triatleet. “De combinatie van die drie disciplines vind ik echt magnifiek.” En zelfs tijdens zijn wedstrijden is Turner toch nog een beetje bij hem, want het logo van de strategie-executiespecialist uit Leusden prijkt trots op zijn outfit.

Jasper Engelbert

Jasper Engelbert is strategie- en innovatieadviseur in de onderwijssector. Zijn passie ligt dan ook in het helpen bouwen aan “echt goed onderwijs”, oftewel “onderwijs dat inspireert, motiveert, studenten helpt om de beste versie van zichzelf te zijn en waardevol te zijn in een maatschappij die continu verandert.”

Buiten zijn werk trekt hij er net als Thijs graag op uit om een stuk te lopen – maar dan wel in een iets kalmer tempo. “Lekker met de tent en de rugzak de natuur in”, vertelt hij. “Daar waar we door de week bezig zijn met abstracte concepten, belangen, systemen en modellen, is het leven als je loopt heel simpel: het enige wat telt is de ene voet voor de ander. Dat werkt relativerend.”

Yanick Mollema

In zijn werk als consultant in de financiële dienstverlening geniet Yanick Mollema ervan om “vanuit de verbinding met mensen dingen te realiseren”, vertelt hij. “Dat je elkaar leert kennen, mensen activeert en dan resultaat gaat behalen door stap voor stap dingen te bereiken.”

Stap voor stap – het doet denken aan het lopen van Thijs en Jasper. En ook in het leven van Yanick speelt lopen een belangrijke rol, alleen laat hij het liever over aan zijn paard: als pikeur racet hij op internationaal niveau.

Daar profiteert hij ook van bij Turner. “De paardensport maakt mij een betere consultant omdat een race elke keer een piekmoment is”, legt hij uit. Eerst is er een zorgvuldige voorbereiding, dan de race zelf. “Dat is een intensief moment van twee, drie minuten waarin je op gevoel moet acteren, en daarna kijk je: wat ging er goed, wat niet en wat nemen we hieruit mee? Ik kan dat één-op-één vergelijken met een werksessie met een klant.”