Turner verlengt sponsoring van dames marathonschaatsteam

15 april 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Turner heeft zijn sponsorcontract met marathonschaatsploeg Team Turner verlengd. Voor het volgende seizoen heeft het team ook drie nieuwe rijders aangetrokken. “Dit is een potentiële topploeg”, aldus teammanager Michelle de Bruijn.

Het in Leusden gevestigde Turner is sinds 2019 als hoofdsponsor verbonden aan de schaatsploeg. Destijds liet het organisatieadviesbureau voor strategie-implementatie al weten dat het de bedoeling was een langdurige samenwerking aan te gaan met de marathonschaatssters. Met de nieuwe overeenkomst wordt dit voornemen bevestigd.

Team Turner ziet er het komende seizoen wel flink anders uit dan de afgelopen jaren. Lisa van der Geest (afgelopen jaar eerste in het klassement van de Marathon Cup) en Iris van der Stelt (winnaar van de Alternatieve Elfstedentocht 2019) zijn gestopt. Ook stapte Merel Bosma over naar een ander team. Daarmee bleef van het oude team alleen Dieuwertje van Kalken (23) over.

Team Turner

Dat betekende dat teammanager Michelle de Bruijn en de andere leden van de staf op zoek moesten naar drie nieuwe rijders. Die vonden ze in Lisanne Buurman (29), Tjilde Bennis (24) en Evi Gelling (19). De Bruijn toont zich dik tevreden met het nieuwe team. “Alle specialismen zijn vertegenwoordigd: we hebben aanvallers in huis, we hebben sprinters en we hebben jong talent. Dit is een potentiële topploeg.”

Turner omschrijft Lisanne Buurman als “een ervaren strateeg, die zich altijd uitstekend positioneert”. Tjilde Bennis – “een echte aanvaller” – is een oude bekende van De Bruijn: ze debuteerde zes jaar geleden bij een eerdere ploeg van de teammanager. Evi Gelling stroomt door vanuit de Dames Beloften en zal dus moeten wennen aan het hoge niveau. Daarbij zal ze “goed begeleid worden”.

Dieuwertje van Kalken, tot slot, wordt omschreven als “explosief”. Ze rijdt inmiddels drie jaar voor Team Turner. Het afgelopen seizoen pakte ze enkele podiumplaatsen. Net als De Bruijn is ze erg te spreken over de versterking. “Ik vind het leuk dat het zo’n divers team is: jong en ervaren naast elkaar.”

Tegelijk zal volgens Van Kalken nog flink moeten worden geïnvesteerd in de teambuilding. “Straks moeten we aan een hoofdknik genoeg hebben om elkaar te begrijpen en te weten wanneer wij ons moeten opofferen voor een teamgenoot. Gelukkig hebben we de hele zomer om elkaar beter te leren kennen.”

Meer dan alleen een sponsor

Ze geeft aan dat de komende maanden niet alleen zal worden gewerkt aan het trainings-technische deel, maar ook aan de mindset. Hierbij zal Turner – dat onlangs weer werd verkozen tot Nederlands beste strategisch adviesbureau – ook een actieve rol spelen.

“Onze hoofdsponsor Turner denkt hierin mee”, legt Van Kalken uit. “Dat is een grote meerwaarde van onze samenwerking gezien de ervaring die zij hebben op dat terrein.”

Ook bij het vinden van de nieuwe rijders kon de schaatsploeg rekenen op de steun van de hoofdsponsor. “Na het afgelopen seizoen wisten we relatief laat waar we aan toe waren, dus hebben we snel moeten handelen. Turner heeft ons daarbij goed gesteund, we hebben steeds op één lijn gezeten. Ik denk dat we met deze meiden een team hebben waar Turner trots op kan zijn”, aldus De Bruijn.

Waar deze ploeg komend seizoen staat vindt de Bruijn nog “moeilijk in te schatten”, erkent ze. “De rijders moeten elkaar leren kennen en goed op elkaar ingespeeld raken. Daar gaan we met ons vaste begeleidingsteam met ploegleider Arjen Becker, trainer Piet Hylkema en ikzelf hard aan werken. Ik heb er alle vertrouwen in. Ons doel blijft altijd meestrijden voor de dagzege.”