Thijs Venneman versterkt Financiële Dienstverlening praktijk van Turner

06 november 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Thijs Venneman is als Senior Manager in dienst getreden bij Turner. Venneman is verantwoordelijk voor de ‘regulatory change’- en ‘open banking’-dienstverlening van het organisatieadviesbureau. Ook zal hij zich bezighouden met innovatie in financiële diensten.

De afgelopen zeven jaar was Venneman in verschillende functies werkzaam voor het ministerie van Financiën en de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Bij het ministerie hield hij zich bezig met de implementatie van de herziene richtlijn betaaldiensten (PSD2) en onderwerpen als financiële innovatie (fintech), de regulering van cryptovaluta en cybersecurity. Bij de AFM was Venneman onder meer betrokken bij de meerjarenstrategie van de toezichthouder en het beleid rondom hypotheekverstrekking en beleggingsdienstverlening.

Voor zijn tijd bij de AFM en het ministerie werkte hij meer dan vier jaar bij Deloitte Consulting, meest recentelijk als Manager in de Strategy & Operations-praktijk van de adviesfirma. Tijdens zijn studies aan zowel de Universiteit van Nottingham als de Universiteit van Utrecht was hij al begonnen aan zijn loopbaan bij Rabobank en deed hij internationale werkervaring op in de Londense City.

Venneman laat in een reactie op zijn overstap weten uit te kijken naar zijn nieuwe uitdaging. “Ik miste het met de voeten in de klei staan en om impact in de praktijk te hebben.” Patrick Eppink, hoofd van de Financiële Dienstverlening-praktijk van Turner, is  erg blij met de komst van Thijs: “Hij heeft passie voor het vak en de sector, is een teamspeler en overtuigt in de praktijk.”

Thijs Venneman versterkt Financiële Dienstverlening praktijk van Turner

Wat ook meespeelde bij Vennemans besluit was de aantrekkingskracht van wat hij omschrijft als “de unieke aanpak” van Turner. De circa vijftig adviseurs en projectmanagers van het bureau uit Leusden combineren in hun werkzaamheden een focus op zowel de harde als zachte kant van verandering. Daarbij wordt schouder aan schouder met de klant gewerkt aan concrete resultaten. “Ik geloof niet in consultants die uitleggen hoe het zit of die puur een oplossing mechanisch implementeren. De wijze waarop Turners in coproductie met klanten daadkrachtig werken aan draagvlak voor oplossingen voor complexe regelgeving hebben mij overtuigd.”

De Financiële Dienstverlening-praktijk van Turner werkt voor banken en verzekeraars, waaronder Rabobank, ABN AMRO, ING, Deutsche Bank en Triodos. “Met zijn unieke ervaring als wetgever én toezichthouder én hands-on consultant op het gebied van strategie-executie kan Venneman onze klanten helpen met het realiseren van de volgende fase van hun digitale transformatie”, zegt Eppink. Thema’s die hoog op digitale transformatieagenda’s staan zijn onder meer open banking (het openstellen van diensten/producten aan externe partijen), PSD2 (een regelgeving waarmee derde partijen met instemming van klanten toegang kunnen krijgen tot financiële informatie in beheer bij banken), fintech (samenwerking met innovatieve tech-gedreven startups), privacy (bijvoorbeeld AVG-compliance) en regtech (omarmen van slimme technologie die compliance effectiever en efficiënter maakt – bijvoorbeeld voor KYC).

Venneman sluit af: “Ik kijk ernaar uit om samen met de slimme, gedreven en creatieve collega’s van Turner de financiële dienstverlening in Nederland daadwerkelijk te veranderen en te vernieuwen.”

GerelateerdZes pijlers voor nieuw organisatie-DNA voor banken en verzekeraars.