Cloudspecialisten Binx en Oblivion samen verder als Xebia

22 februari 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Xebia blijft zijn merkenportfolio verder harmoniseren. Nu gaan ook dochtermaatschappijen Binx en Oblivion verder onder het moedermerk Xebia.

De cloudspecialisten Binx en Oblivion behoren beide al jaren tot de Xebia-groep. Oblivion – een specialist in Amazon Web Services – werd in de zomer van 2021 overgenomen, terwijl Binx in 2017 door Xebia werd opgericht als een team van specialisten op het gebied van Amazon Web Services, Google Cloud Platform en Microsoft Azure.

Samen vormen de twee firma’s per vandaag de cloud-tak van Xebia. “Cloud is één van de speerpunten waar wij ons als Xebia op richten. Door deze gespecialiseerde dochterondernemingen onder één merk te laten opereren, verstevigen we onze autoriteit op het gebied van cloud”, aldus Xebia’s CEO Anand Sahay over de mijlpaal.

Cloudspecialisten Binx en Oblivion samen verder als Xebia

Door de krachtenbundeling en marktharmonisering verwacht Xebia synergievoordelen te kunnen behalen op het gebied van onder meer kennis en cloudcertificeringen. Door te zorgen voor meer schaal kunnen partijen eenvoudiger klimmen binnen de partnergelederen van techleveranciers als Amazon, Google en Microsoft.

De twee directeuren van de nieuwe cloud-tak, Bart Verlaat (ex-Binx) en Edwin van Nuil (ex-Oblivion), laten weten dat ze gezamenlijk nu de hoogste partnerstatus genieten van de drie toonaangevende public cloud providers (Amazon Web Services, Google Cloud en Microsoft Azure). “Daarmee zijn we in staat om de meest complexe cloud-uitdagingen op te lossen.”

“De sterke AWS-basis, de projectmanagementervaring en het managed services-aanbod van Oblivion, gecombineerd met Binx.io’s verregaande cloudkennis, consultingachtergrond en uitgebreide trainingportfolio, maken Xebia tot een krachtig bedrijf met een brede cloud-expertise”, stellen de twee directeuren. “Daarnaast creëren we met deze stap meer eenduidigheid naar de markt en kunnen we ons merk als één geheel sterker positioneren.”

Eerder dit jaar volgde Xebia een vergelijkbare strategie voor zijn voormalige label GoDataDriven, dat gespecialiseerd is in data science-diensten.

Met zijn basis in Nederland, telt Xebia wereldwijd meer dan 6.000 medewerkers in 10+ landen. Het bedrijf specialiseert zich in IT-consultancy, technologie, cloud en softwareontwikkeling.