Xebia versterkt clouddiensten met AWS-partner Oblivion

01 juli 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Xebia heeft IT-bedrijf Oblivion overgenomen. Door de deal groeit het personeelsbestand van Xebia met circa veertig medewerkers en neemt de omzet toe naar zo’n €175 miljoen.

Oblivion richt zich sinds de oprichting op Amazon Web Services (AWS) dienstverlening. Het bedrijf helpt opdrachtgevers als Aegon, ABN Amro, Wehkamp, PostNL en DSM met het migreren van applicaties en systemen naar de AWS. In 2018 werd de cloudpartner door Amazon benoemd tot Premier Consulting Partner.

Door zich aan te sluiten bij Xebia – een Nederlands bedrijf met 1.750 werknemers in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Dubai en India – krijgt Oblivion toegang tot een internationaal netwerk van klanten en kan het meeliften op de diepe cloudkennis- en ervaring van Xebia.Xebia neemt AWS-expert Oblivion overAls onderdeel van de integratie, zal Oblivion een aparte divisie worden binnen Xebia, maar wel onder leiding blijven staan van het huidige management (Edwin van Nuil en Eric Carbijn). Wel voegt het bedrijf de tagline ‘Proudly part of Xebia’ toe aan zijn bedrijfslogo.

“We zijn erg enthousiast over de kansen die voor ons liggen. Naast efficiencyvoordelen stelt deze samenwerking ons ook in staat om binnen onze ‘AWS-only’-strategie extra diensten aan te bieden. Dit alles vanuit de down-to-earth-aanpak die onze klanten van ons kennen en waarderen”, aldus topman Van Nuil.

Voor Xebia betekent de toevoeging van Oblivion dat het zijn cloudportfolio kan uitbreiden. De IT-dienstverlener geeft advies rond alle belangrijke cloudplatforms zoals Micrsoft Azure, Google Cloud en Alibaba (dat vooral belangrijk is voor toegang tot de Chinese markt). Met Oblivion aan boord beschikt het kantoor nu ook over een sterk Amazon Web Services-aanbod.

Andrew de la Haije, CEO van Xebia, legt uit: “Xebia's cloudambities zijn immens. Naast meer focus brengt Oblivion de verbreding en diepgang die Xebia nodig heeft om zelfs de meest uitdagende cloud projecten tot een goed einde te brengen. Niet alleen voor onze klanten in de Benelux maar ook ver daarbuiten.”

Het overnamenieuws komt op een moment in de tijd dat de cloudmarkt wereldwijd snel aan het groeien is. Hoewel zo goed als alle grote organisaties al deels in de cloud werken, ligt er de komende jaren nog een forse cloudopgave, omdat steeds meer applicaties en data naar de cloud wordt overgeheveld.

In mei nam Xebia, dat wordt gesteund door private-equityhuis Waterland, nog software engineer CoMakeIT over.