Xebia neemt internationale software engineer CoMakeIT over

28 mei 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het Nederlandse softwarebedrijf CoMakeIT is in handen gekomen van Xebia, een internationale IT-consultancy en -dienstverlener. 

Met de overname van CoMakeIT verwelkomt Xebia rond de 250 professionals werkzaam vanuit kantoren in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, India en Australië. CoMakeIT is een specialist in softwareontwikkeling, product engineering, applicatiemodernisering en digitale transformatie. 

Het bureau, in 2006 opgericht in Baarn door Steven ten Napel (die eerder jarenlang werkzaam was bij Infor), werkt vooral voor softwarebedrijven als leverancier van IT-expertise en talent. Daarnaast bedient het grote en middelgrote bedrijven in de private sector.

Xebia neemt internationale software engineer CoMakeIT over

“De overname van CoMakeIT zal Xebia helpen om te voldoen aan de cloud-native en platform-development behoeften van de softwaremarkt en wereldwijd groei in dat domein te realiseren. Samen met CoMakeIT zien we daarnaast ook mogelijkheden om toekomstbestendige producten voor onze softwareklanten te bouwen”, aldus Anand Sahay, CEO van Xebia Global Services. 

CoMakeIT wordt onderdeel van de Global Services-divisie van Xebia, die zich richt op softwareontwikkeling, de bouw van applicaties en het beheer van systemen. “De deal verdiept de dienstverlening van Xebia en breidt onze managed services portefeuille uit, terwijl CoMakeIT toegang krijgt tot Xebia’s diepgaande kennis van alle digitale transformatiedomeinen.” 

“Samen kunnen we klanten straks beter helpen bij het oplossen van uitdagingen op het gebied van schaalbaarheid, het implementeren van moderne technologie en het realiseren van groei”, zegt CoMakeIT-CEO Steven ten Napel hierover. 

Door de overname groeit het personeelsbestand van Xebia naar 1.750 werknemers. Zij werken vanuit kantoren in Nederland, India, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Dubai. 

Xebia positioneert zichzelf als een end-to-end speler in de markt. Het bureau heeft een consultancypraktijk die klanten op strategisch IT-vlak adviseert, verschillende praktijken gericht op de bouw en implementatie van applicaties en systemen, en tal van units die zich richten op gespecialiseerde technologieën als SAP, Microsoft en low-code. Ook heeft Xebia een eigen Academy.