Xebia breidt data science-praktijk uit met Poolse GetInData

10 januari 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Wereldwijd IT-kantoor Xebia heeft GetInData overgenomen, een Pools data science-bureau met 120 data engineers en consultants.

“Met de toevoeging van GetInData verwelkomen we de knapste koppen in data binnen ons team van sterk gespecialiseerde experts”, laat Xebia-CEO Anand Sahay weten. “Deze overname betekent een nieuwe schaalvergroting van ons wereldwijde merk.”

De twee bedrijven werken al langere tijd met elkaar samen. De afgelopen jaren trokken ze samen op in projecten en wisselden ze kennis uit in gedeelde communities. Financiële deals rondom de deal zijn niet bekendgemaakt.

Xebia breidt data science-praktijk uit met Poolse GetInData

Xebia is al jaren actief in Polen. In 2021 werd het land in één klap de regio met het grootste aantal Xebia-medewerkers, toen Xebia er het 800-koppige PGS Software overnam. Vandaag de dag telt het met zijn hoofdkantoor in Nederland gevestigde Xebia (dat in handen is van een private equity-investeerder) meer dan 8.000 professionals, verspreid over 18 locaties wereldwijd.

GetinData werd in 2014 opgericht door voormalige Spotify-medewerkers. Het in Warschau gevestigde bedrijf is gespecialiseerd in data science-diensten en -oplossingen, met een focus op onderwerpen als big data, cloud, analytics en machine learning. Het werkt voor klanten in uiteenlopende sectoren. Enkele bekendere namen zijn Spotify, Truecaller, ING en Kcell.

Rob Dielemans, Director of Data bij Xebia, zegt over de krachtenbundeling: “Het is een gelijkwaardig partnerschap tussen twee fantastische bedrijven. De synergie tussen onze organisaties is ongeëvenaard, aangezien beide bedrijven de missie delen om innovatieve, hoogwaardige dataoplossingen te leveren aan klanten over de hele wereld.”

Adam Kawa, medeoprichter en CEO van GetInData, geeft aan dat het Poolse bedrijf “zeer verheugd” is om zich bij Xebia te voegen. “Door ons aan te sluiten bij Xebia kunnen we de uitvoering van onze strategische activiteiten versnellen. We dragen samen een unieke waardepropositie uit naar alle datagedreven organisaties in de wereld.”