Xebia betreedt Zwitserse IT-markt met overname van SwissQ

12 januari 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Nederlandse zakelijke dienstverleningsgroep Xebia heeft met de overname van SwissQ voet gezet binnen de Zwitserse IT-consultancymarkt. Het lokale IT-bedrijf telt zo’n 120 medewerkers.

“Met deze overname breidt Xebia zijn geografische footprint uit naar Zwitserland en vergroten we ons wereldwijde personeelsbestand naar ruim 4.000 medewerkers”, laat Xebia-CEO Andrew de la Haije weten.  

Het in 2006 opgerichte SwissQ is een advies- en trainingsbureau gespecialiseerd is in agile-softwareontwikkeling, DevOps en het testen van softwarekwaliteit. Het bedrijf staat lokaal ook bekend om enkele grootschalige evenementen die het organiseert voor de Zwitserse IT-community, waaronder Agile Leadership Day, Business Agility Day, DevOps Fusion en Swiss Testing Day.

Xebia betreedt Zwitserse IT market met overname van SwissQ“Naast het versterken van onze consultingdiensten (meer dan twee derde van de omzet is afkomstig van adviesdiensten), vergroot SwissQ ons vermogen op het gebied van artificial intelligence, cloud en DevOps, en versterkt het onze positie op het gebied van kennisleiderschap via zijn leidende technologiecongressen en online formats”, aldus De la Haije.

Met de deal zet Xebia zijn sterke M&A-campagne van de afgelopen periode verder voort. Afgelopen jaar deed het bedrijf vijf overnames: PGS Software in Polen (800 medewerkers, daarmee de grootste deal ooit voor Xebia), G-company (70 medewerkers) en Oblivion (40 experts) in Nederland, Appcino (150 professionals) in India en CoMakeIT (250 professionals) wereldwijd. 

Het van oorsprong Nederlandse Xebia is sinds 2020 is in handen van Waterland. Samen met de investeerder is het doel om de komende vijf jaar een wereldwijde speler van formaat te worden.

Naast verschillende kantoren in Europa heeft Xebia ook hubs in de Verenigde Staten, Europa, India, Vietnam, Singapore en de Verenigde Arabische Emiraten.