Xebia breidt Google-expertise uit met overname van G-company

01 september 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Internationaal IT-adviesbedrijf Xebia heeft zijn dienstverlening in het Google-domein flink uitgebreid met de overname van G-company. 

Als gevolg van de deal voegt Xebia een team van 70 specialisten toe aan zijn organisatie. “Hiermee breiden we onze expertise in Google Cloud en Google Workspace uit, waardoor we klanten die gebruikmaken van de Google-infrastructuur nog beter kunnen ondersteunen bij hun digitale transformatie”, aldus Andrew de la Haije, CEO van Xebia. 

G-company is de oudste IT-services partner van Google in ons land. Oprichter David Saris startte het bedrijf in 2007, toen Google zijn eerste zakelijke oplossing op de markt bracht. In de afgelopen veertien jaar is G-company uitgegroeid tot een bedrijf met vestigingen in Nederland, België en Maleisië. 

Xebia breidt Google expertise uit met overname van G-company

Het Utrechtse bedrijf – dat onder zijn eigen label actief blijft met de extra tagline ‘Proudly part of Xebia’ – ondersteunt opdrachtgevers over de hele wereld met onder meer applicatieontwikkeling, werken in de cloud, data en machine learning, moderne infrastructuur en online werkplekdiensten. 

“Ik ben erg trots op wat we de afgelopen veertien jaar hebben bereikt, maar wat mij betreft komt de grootste groei nog. Er moeten nog zoveel workloads naar de cloud. Google is daar een belangrijke speler in, maar ik geloof in keuzevrijheid. Met Xebia kunnen we onze klanten dat echt bieden”, aldus Saris, de CEO van G-company. 

Lennart Benoot, Managing Partner van G-company, voegt toe: “Met de expertise van Xebia kunnen we onze klanten nu een one-stop-shop-ervaring bieden. Van cloud engineering en managed services tot machine learning, multi-cloud, data en AI, cloud-native software development en security.” 

Voor Xebia, een bedrijf met Nederlandse roots en 1.800 werknemers in 11 landen, levert de toevoeging naast Google-kennis en kunde ook nieuwe klanten op binnen in de zorg en overheid. 

Eerder dit jaar nam Xebia al Amazon-partner Oblivion over, en de internationale speler CoMakeIT.