Xebia sluit grootste deal ooit met overname van PGS Software

05 oktober 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Xebia heeft de grootste overname uit zijn geschiedenis afgerond. Het bedrijf heeft PGS Software overgenomen – een Pools softwarehuis en cloudexpert met meer dan 800 professionals.

PGS Software werd opgericht in 2005 en is een van de grootste IT-bedrijven van Poolse origine (omzet: €35+ miljoen). Het IT-bedrijf, dat ook kantoren heeft in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, heeft sinds zijn oprichting meer dan 2.800 projecten opgeleverd voor klanten als Trust Payments, Giacom en Omio.

De toevoeging van PGS Software vormt een waardevolle aanvulling op de bestaande tech-dienstverlening van Xebia, met een focus op clouddiensten. PGS Software, dat met zijn hoofdkantoor is gevestigd in Wroclaw, is gecertificeerd partner van AWS, Microsoft en Google. Volgens Wojtek Gurgul, CEO van PGS Software, zijn meer dan negen van de tien projecten in hun huidige portfolio cloud-gerelateerd.

Xebia sluit grootste deal ooit met overname van PGS Software

Door de overname voegt Xebia ook een nearshoring-businessmodel toe aan zijn portfolio. Anand Sahay, CEO van Xebia: “Met de jarenlange ervaring van PGS Software, de knowhow en het uitgebreide netwerk, streven we ernaar een autoriteit te blijven op alle digitale domeinen en onze klanten verschillende shoringopties te bieden.”

Transformationele stap

Met de gesloten deal beschikken de twee bedrijven nu over een gecombineerd personeelbestand van ruim 3.100 medewerkers, verdeeld over 14 landen, en zullen ze samen een omzet van circa €200 miljoen genereren.

“We zijn verheugd om samen te werken met PGS Software en zo ons bereik en vermogen om onze klanten wereldwijd te bedienen te vergroten en een groter scala aan mogelijkheden op softwaregebied te bieden”, geeft Sahay aan. Andrew de la Haije, CEO bij Xebia, voegt toe: “Een samenwerking van deze omvang betekent een transformationele stap voor Xebia.”

PGS Software zal onder zijn eigen merknaam blijven opereren (de tagline ‘Proudly part of Xebia’ zal aan het logo worden toegevoegd). CEO Gurgul voegt zich bovendien bij het wereldwijde leiderschapsteam van Xebia.

Het in Nederland gevestigde Xebia, dat dit jaar zijn 20-jarig jubileum viert, werkt voor klanten als Disney, Ahold Delhaize, Tesco, Philips en ING Bank. Het bedrijf geldt als een end-to-end speler op het gebied van digitale transformatie en biedt klanten hoogwaardige adviesdiensten, technologieontwikkeling en managed services, van softwareontwikkeling tot cloud, data, AI, softwareconsultancy, DevOps en agile.

De transactie is voor Xebia – in lijn met zijn buy-and-build-strategie – alweer de vijfde in dit jaar. Eerdere deals waren de overnames van G-company (70 medewerkers) en Oblivion (40 experts) in Nederland, Appcino (150 professionals) in India, en CoMakeIT (250 professionals) internationaal.