Bo-Iris Bergevoet (Capgemini Invent): ‘Challenges geven me energie’

21 februari 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

“Challenges geven me energie”, zegt Bo-Iris Bergevoet, Senior Management Consultant bij Capgemini Invent. Daarom zoekt ze steeds nieuwe hulpvragen, verantwoordelijke rollen en extra kennis. “Ik wil als allround adviseur managementvraagstukken oplossen. En zo voortdurend het verschil maken in digitale transformaties.”

“Een groot en dynamisch adviesbureau met een gevarieerd klantenbestand en volop ontwikkelingsmogelijkheden voor medewerkers. Daar wil ik graag deel van uitmaken”, begint Bo-Iris. “Waarom? Omdat ik op die manier veel kansen krijg om diverse rollen en organisaties te leren kennen; om steeds mee te denken over strategisch beleid en mee te werken aan veranderingen die mensen verder helpen in hun ontwikkeling.”

Bo-Iris trad eind 2021 in dienst bij Capgemini Invent, na bijna vier jaar bij een ander groot consultancybureau (PwC) te hebben gewerkt. “Bij Capgemini Invent kan ik mijzelf ontplooien, projecten doen die bij mij passen en daarbinnen extra taken op me nemen.”

Bo-Iris Bergevoet (Capgemini Invent)- 'Challenges geven me energie

“De diversiteit van klanten, projecten en vraagstukken in mijn rol als senior management consultant spreekt me erg aan. In deze functie is het van belang om niet alleen kennis te hebben, maar ook je klanten te begrijpen en je band met hen te versterken. Dat betekent: goed luisteren en doordringen tot de kern van het probleem, zodat je uitdagingen en kansen kan identificeren. Op die manier kan je samen met de klant een digitale transformatie met optimale impact creëren.”

Strategisch sparren

“Zelf heb ik bijvoorbeeld meegewerkt aan een project voor een ministerie. Hierin stelden we beleid en analyses op om ervoor te zorgen dat de informatiehuishouding voldeed aan de gestelde eisen. We keken niet alleen naar de vraagstelling van vandaag, maar ook naar de lange termijn en de daarbij passende oplossingen.”

“Als sparringpartner denk ik graag met klanten mee, ook over complexe situaties. Het structureel oplossen van belangrijke vraagstukken voor het management, de organisatie en de medewerkers geeft mij energie!”

Ondernemerschap

“Capgemini Invent zet je in je kracht. Je hebt hier volop de kans om jezelf inhoudelijk te verdiepen, meer professionele verantwoordelijkheid te krijgen en zelfstandig te werken. Zo is het mogelijk je eigen dag in te delen. Zelf kan ik daardoor efficiënter werken, ben ik flexibeler voor de klant en weet ik de kwaliteit van mijn werk beter te borgen.”

Daarnaast worden nevenfuncties volgens Bo-Iris binnen Capgemini Invent niet als een belemmering gezien, zolang ze niet conflicteren met het werk. “Ik heb bijvoorbeeld een eigen bedrijf in duurzaam tulpenparfum en heb daarnaast een snorkelbril ontwikkeld waarmee je koraal beter kan zien. Ook ben ik voorzitter van het Young Consulting Network en ben ik RvC-lid bij woningcorporatie Wold & Waard.”

“Door deze nevenfuncties te combineren met mijn werk als management consultant ontmoet ik meer mensen, krijg ik meer ideeën en word ik gestimuleerd pragmatisch te werken.”

Een dag is te kort

“Ik merk dat het steeds belangrijker wordt te prioriteren. Niet omdat Capgemini Invent dat vraagt, maar omdat er nu eenmaal een beperkt aantal uren in een dag zit. Ik vind het belangrijk om naast mijn consultancywerk genoeg tijd over te houden om mezelf te blijven ontwikkelen, te kunnen reflecteren en daardoor goede keuzes te maken.”

“Momenteel volg ik, om meer te leren over verschillende bedrijfsvormingsprocessen, een cursus Human Computer Interaction en heb ik mijn opleiding tot toezichthouder bij de Universiteit van Maastricht succesvol afgerond. Ik vind het interessant om verschillende perspectieven te kunnen innemen en die perspectieven te combineren. Daardoor krijg ik scherper inzicht in waar organisaties, managers en medewerkers tegenaan lopen.”

“Met deze investering denk ik een sterkere allround managementadviseur te worden, zodat ik mensen kan helpen en een bijdrage kan leveren aan een betere wereld.”