Stefan op ’t Hoog over zijn eerste jaar bij Capgemini Invent

15 juni 2022 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Stefan op ’t Hoog heeft zijn eerste jaar bij Capgemini Invent erop zitten. Met de vele positieve ervaringen van de afgelopen periode kan hij niet wachten op wat er nog komen gaat.

Binnen Capgemini Invent maakt Stefan deel uit van de Enterprise Model & Strategy-praktijk. Deze afdeling richt zich veel op digitale en duurzaamheidsgerelateerde transformatieprojecten bij klanten.

“Het uiteindelijke resultaat in dergelijke projecten”, zo legt Stefan uit, is waardegedreven en gebaseerd op “het vertalen van de strategie naar de operatie met een technologische en mensgerichte benadering voor het definiëren en ontwerpen van de juiste oplossing”.Stefan op t Hoog, Consultant bij Capgemini Invent

“We helpen hen om de ‘analoge’ benadering van klanten, producten, diensten en bedrijfsmodellen te transformeren naar een waarde- en datagedreven ecosysteem”, aldus Stefan.

Toen hij voor het eerst werd benaderd om zich bij Capgemini Invent aan te sluiten, was Stefan direct enthousiast. En dat is tot de dag van vandaag zo gebleven. “De meeste dingen die ik hoopte te vinden in consulting bij Capgemini Invent heb ik ook gevonden”, blikt hij nu terug.

Om te beginnen denkt hij met warme gevoelens terug aan zijn beginweken. “Als startende consultant geniet je van een uitgebreide onboarding in The Institute – het opleidingsprogramma waarin je in twee maanden wordt klaargestoomd tot consultant.”

Het was een periode waarin hij zeer veel heeft geleerd: “The Institute stimuleert de ontwikkeling van vaardigheden en ervaring door middel van diverse klantopdrachten, evenementen en interne en externe trainingen samen met onder andere Google, Microsoft en Harvard.”

Uitdagende klantopdrachten

Na zijn onboarding mocht Stefan al snel aan de slag met uitdagende klantopdrachten. “Vooral de variatie in type opdrachtgevers en type projecten droeg bij aan de steile leercurve waar ik voor mijn start op hoopte”, vertelt Stefan, die zich het afgelopen jaar heeft mogen storten op diverse projecten, bij klanten in verschillende industrieën.

Hij geeft een voorbeeld van een project en zijn rol daarin: “Ik heb voor een divisie van een wereldwijd actieve financiële dienstverlener het bedrijfsmodel ontworpen en geïmplementeerd, dat aansluit op het strategische doel om een data- en procesgedreven organisatie te worden.”

Stefan vertelt hoe de veranderingen erin resulteerden dat de organisatie meer waardegedreven is gaan opereren en dat organisatorische risico’s – met name functionele silo’s, onvolledige bedrijfsdata en een product-out (versus een market-in) benadering van waardecreatie – aangepakt konden worden

“Als consultant krijg je de unieke kans om direct impact te maken vanuit een klein en hecht team op het hoogste niveau”, aldus Stefan.

Hij geeft aan dat hij het afgelopen jaar ervaring heeft kunnen opbouwen in meerdere vakgebieden en met verschillende (werk)culturen in aanraking is gekomen. “Door het verbreden van mijn vaardigheden en het verwerven van nieuwe perspectieven door verschillende projecten uit te voeren, blijf ik mezelf continu ontwikkelen en leer ik vaardigheden die mezelf én onze klanten relevant houden.”

Advies en implementatie

Naast advieswerk lag de focus voor Stefan en zijn collega’s bij deze projecten ook op de uitvoering. Een aangename verrassing voor hem, zo geeft hij aan. “Ik had verwacht de klant enkel te adviseren, maar ik kwam erachter dat ook meewerken aan de implementatie veel bevredigender is, omdat je bijdraagt aan de daadwerkelijke transformatie. Je geeft niet zomaar advies waarvan je niet weet wat de klant ermee gaat doen.”

Wat Stefan in het bijzonder bevalt aan het werken bij Capgemini Invent is dat hij optrekt met een groep van gelijkgezinde professionals: “Vanaf het eerste moment merkte ik dat de mensen binnen de organisatie een enorme passie en toewijding hebben voor consulting en innovatie”, legt hij uit. “Omdat iedereen binnen Invent enthousiast wordt van innovatieve strategieprojecten, is de sfeer inspirerend en kun je écht jezelf zijn.”

Eigenaar van mijn eigen ontwikkeling

Naast de prettige werkcultuur en -omgeving is Stefan ook blij met de loopbaanmogelijkheden binnen Capgemini Invent. “Het bedrijf zorgt voor een stimulerende professionele omgeving en stelt me in staat eigenaar te worden van mijn eigen carrièreontwikkeling.”

Dit ziet Stefan als een aspect waarop Capgemini Invent zich onderscheidt van zijn concurrenten: “Je wordt aangenomen bij Capgemini Invent als je als persoon binnen het team past en als ze potentie in je zien om door te groeien naar een managementfunctie. Dit creëert een omgeving met de kenmerken van een klein bedrijf en de mogelijkheden van een grote multinational.”

“Door in de kern één van de grootste IT-dienstverleners ter wereld te zijn, biedt Capgemini me een unieke positie om grote multinationals, banken en overheidsorganisaties te kunnen helpen bij hun digitaliseringsvraagstukken – van strategie tot implementatie”, voegt hij tot slot toe. “En dat gaat alleen nog maar relevanter worden.”