Magnus helpt Modiform met low-code digitalisering

06 februari 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Al een aantal jaar werkt familiebedrijf Modiform samen met Magnus aan het professionaliseren van zijn digitale capaciteiten. Een greep uit drie projecten waar de twee partners samen zijn opgetrokken.

Het in Leusden gevestigde Modiform ontwikkelt en produceert allerlei producten voor partijen in de tuinbouwketen. Denk onder meer aan potten voor planten, trays voor het vervoeren van planten, en verpakkingssystemen.

Als continu innoverend productontwikkelingsbedrijf streeft Modiform doorlopend naar verbetering van zijn dienstverlening en bedrijfsvoering. Technologie speelt hierin een steeds belangrijkere rol, met Magnus als een van de ‘trusted partners’.

Magnus helpt Modiform met low-code digitalisering

Verbeteren informatievoorziening

Een van de grote, digitale projecten waarbij Magnus Modiform ondersteuning heeft geboden, was met het verbeteren van de informatievoorziening rondom productinformatie en -prijzen. Door de opkomst van het e-commercekanaal en de grotere dynamiek in de markt is het voor Modiform van groot belang dat productdata en prijzen continu worden onderhouden. Bovendien is dit belangrijk om snel en effectief te kunnen inspelen op bewegingen in de markt.

Samen met Magnus werd een low-code oplossing ontwikkeld die het onderhoud van productdata veel efficiënter maakt, waarbij grote delen volledig zijn geautomatiseerd. “Waar dit voorheen, aan de hand van werkinstructies, handmatig werd gedaan, wordt productdata nu automatisch aangemaakt en beheerd”, zegt Lex Mooij, die vanuit Magnus betrokken was bij het project.

“Het voordeel van het automatiseren van repetitieve taken is een minder foutgevoelig proces, consistentie van je data en meer efficiëntie over de hele lijn”, voegt hij toe.

Finance automatisering

In de finance-afdeling werd via een vergelijkbare oplossing een soortgelijk voordeel gerealiseerd. Jaren lang waren de financiële professionals van Modiform druk in de weer met het opstellen van hun financiële jaarplanning en het vervolgens maandelijks bijhouden van budgetten. Omdat data uit verschillende systemen moesten komen, en Excel als bronbestand werd gebruikt, was dit proces niet alleen arbeidsintensief, maar ook foutgevoelig.

Een projectteam van Magnus ontwikkelde een low code-applicatie die het proces automatiseert en deze langs de verschillende afdelingen stroomlijnt. Het resultaat? Mooij: “Elke afdeling kan zo een jaarlijkse budgetplanning opstellen. Dit geeft een duidelijk overzicht aan het management en versnelt de goedkeuring en de opvolging van investeringen.”

Optimale leveranciersrelaties

Ook binnen de inkoopafdeling schakelde Modiform de expertise in van Magnus. Voor Modiform zijn de samenwerkingen met zijn strategische leveranciers essentieel. Omdat de grondstoffenmarkt sterk in beweging is, en vertrouwde partners hierin een sleutelrol spelen, is een goede partnerrelatie van groot belang.

Magnus hielp met de ontwikkeling van het zogeheten ‘Supplier Relation Management’. Dit systeem, dat net als de twee overige low-code applicaties werd gebouwd op het Mendix-platform, stelt Modiform in staat om zijn leveranciersrelaties optimaal en efficiënt te onderhouden met bezoekverslagen en het uniform vastleggen van contracten en afspraken.