Kelly Winters geeft inhoud aan de impactmissie van Hieroo

31 januari 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Hieroo heeft Kelly Winters benoemd tot Lead Impact. “Met Kelly in deze nieuwe rol kunnen we nog meer inhoud geven aan het realiseren van onze missie”, aldus Hieroo-oprichter Jurgen Schut.

Hoe kan Hieroo bijdragen aan een positieve beweging in de wereld? Dat was de vraag die Jurgen in 2018 inspireerde om Hieroo op te richten.

Hieroo zet jong talent in als consultants voor de stad en maatschappij. 5 jaar, 7 vestigingen en 70 actieve consultants verder is het volgens hem een logische stap om een landelijke Lead Impact aan te stellen. “Met Kelly hebben we écht eigenaarschap voor impact binnen de organisatie.”

Kelly begon als één van de eerste jonge consultants bij Hieroo in Rotterdam. Sinds 1 januari 2023 is ze onderdeel van het landelijke leiderschapsteam. Jurgen: “Het is haar verantwoordelijkheid om nog scherper te krijgen welke impact Hieroo maakt, hoe dat nog effectiever kan en hoe je dit meet.

“Als we ons alleen maar richten op de incrementele verbetering, en niet de systemische, dan gaat het niet goedkomen voor de komende generaties. Verandering is niet abstract. We zijn allemaal hard nodig om de problemen van nu op te lossen. Ik wil wel vooroplopen daarin: in community building en een nieuwe vorm van werken; niet vanachter het scherm maar in contact met elkaar”, aldus Kelly.

Community Challenges

De grote vraag die Hieroo – en nu dus ook Kelly – zich doorlopend afvraagt: ‘hoe maken we impact in de stad’. “Hierbij stellen we onszelf de vraag: waar kunnen we als lokale consultants het meeste verschil maken? Op die manier zijn we gaan experimenteren met sociale innovatie.”

“Werken aan verandering in je stad kan alleen als je begrijpt hoe verandering werkt. Je moet je bewust worden van het grotere geheel. Dat is wat we doen in onze Community Challenges.”

“Elk jaar kiest elke Hieroo-vestiging een sociaal maatschappelijk vraagstuk in de stad en werken we met alle consultants samen naar inzichten en concrete oplossingen”, legt Kelly uit.

“Tijdens zo’n proces leef je je helemaal in en luister je naar alle betrokkenen. Op die manier praat je niet meer ‘over’, maar ‘met’ en dring je veel sneller door tot de kern van een vraagstuk. Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar het is nog lang niet gebruikelijk voor veel organisaties om zo te werken.”

“Daar liggen kansen. En er is urgentie. Hoe meer je ziet en hoort, hoe duidelijker het is dat mensen op zoveel plekken snakken naar verandering.”

De goede kant op veranderen

Over verandering wordt genoeg geschreven en gepraat. Maar echte systeemverandering is niet theoretisch. Die moet tastbaar worden, zegt Kelly.

“Het is een zoektocht naar de balans tussen ‘meten is weten’ en ‘voelen is weten’. Je hebt ze allebei nodig. Strategisch zijn, plannen maken, verwachtingen meetbaar maken. Maar je ook vanuit het hier en nu bewust worden van je ecosysteem. Je moet verder kijken dan het egosysteem, dat zich alleen richt op het welzijn van het individu, of hooguit de eigen groep.”

 “Als je begrijpt hoe en waarom verandering ontstaat, kun je betere keuzes maken voor impact op de lange termijn.”

De wereld verbeteren

Kelly: “Iedereen start bij Hieroo omdat ze wat willen betekenen voor de ander en de wereld, en niet alleen om zelf te ontwikkelen. Klinkt naïef? Wij geloven dat het essentieel is voor onze omgeving, onze steden en de komende generaties. We zeggen niet dat we het allemaal al weten, maar we durven kwetsbaar te zijn, hebben een focus op leren en zetten daarmee dingen in beweging.”

Jurgen: “Al vanaf dag één – en zelfs daarvoor – ademt Kelly de missie en de maatschappelijke bijdrage die we vanuit Hieroo willen realiseren. De benoeming is een waardering voor haar kwaliteiten, bijdrage en betrokkenheid. Tegelijk is het definiëren van de functie van Lead Impact een belangrijke stap in de ontwikkeling van onze organisatie en het realiseren van onze missie.”