Michelle de Vries gestart bij PROOF Adviseurs: ‘Ik richt me op de triple helix’

27 januari 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

PROOF adviseurs heeft het team versterkt met Michelle de Vries. Bij het bureau, dat is gespecialiseerd in samenwerking op maatschappelijke opgaven, gaat Michelle aan de slag als adviseur. In die rol zal ze zich toeleggen op diverse samenwerkingsvraagstukken vanuit uiteenlopende maatschappelijke opgaven.

Michelle de Vries neemt jarenlange projectmanagement en gemeentelijke ervaring mee naar haar nieuwe werkgever. Zo was ze de afgelopen ruim vijf jaar werkzaam voor gemeente Helmond. In haar laatste functie was ze adviseur voor de economische topsectoren van Helmond, te weten: Food Tech, Slimme Maakindustrie en Automotive.

In eerdere rollen werkte ze onder meer als senior project manager (Onderwijs en Arbeidsmarkt) en als projectleider & beleidsmedewerker (programma Onderwijs- en arbeidsmarkt - Sociaal Domein).

Michelle de Vries, Adviseur, PROOF Adviseurs

Concrete projecten waar Michelle de afgelopen jaren aan heeft mogen werken, waren onder meer het opstellen van de regionale aanpak jeugdwerkloosheid en het initiëren van het loket voor leven lang ontwikkelen in regio Helmond – de Peel. “Ik kijk met veel plezier terug op een leerzame en dynamische periode, waar ik in diverse functies een mooie bijdrage heb mogen leveren aan verschillende mooie dossiers voor mijn eigen stad”, aldus Michelle.

Terugblikkend op haar ervaringen bij de gemeente spreekt Michelle verder van een “mooie reis”, maar kijkt ze vol enthousiasme uit naar haar nieuwe uitdaging bij PROOF Adviseurs. “Ik ben blij dat ik na hele leerzame ervaringen, mooie resultaten en het opbouwen van duurzame relaties in mijn vorige baan, mij nu verder kan blijven inzetten in het brede publieke domein.”

Als adviseur richt ze zich vooral op het “breed ondersteunen van organisaties op het vlak van (triple helix) samenwerking in het sociale, economische en arbeidsmarkt domein”, aldus Michelle, die haar rol verder toelicht: “Daarbij kun je denken aan specifieke initiatieven in dit kader initiëren en/of concretiseren, maar bijvoorbeeld ook het opstellen van strategische agenda’s in dit domein.”

Dat PROOF Adviseurs zich in het bijzonder toelegt op samenwerkingsvraagstukken, betekent voor Michelle bovendien een inhoudelijke match: “De focus op samenwerking hierin sluit naadloos aan bij mijn eerdere ervaring, maar vooral ook bij mijn eigen overtuiging. Ik geloof dat samenwerking hét sleutelwoord is in het maken van (meer) maatschappelijke impact. Bij kunnen dragen aan een verschil maken voor een ander, daar word je toch direct enthousiast van?”

“Ik kijk er naar uit om met dit mooie team mijzelf in te blijven zetten voor de maatschappelijke opgave, maar dan door het hele land!“, besluit Michelle.

Voorafgaande aan haar professionele loopbaan rondde Michelle een master in Politicologie af aan de Radboud Universiteit.