SeederDeBoer promoveert Anke ter Horst tot partner

23 januari 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

SeederDeBoer heeft per 1 januari 2023 Anke ter Horst tot partner gepromoveerd. Ter Horst leidt binnen het bureau het team van consultants en young professionals gericht op de zorgmarkt.

Ter Horst is inmiddels zo’n zeven jaar werkzaam voor SeederDeBoer, waar ze de afgelopen periode een belangrijke rol heeft gespeeld in het verder uitbouwen van de marktgroep Zorg, één van drie strategische marktgroepen binnen het Amsterdamse organisatieadviesbureau, en in het opbouwen van een sterk trackrecord binnen de zorgsector.

Zelf heeft Ter Horst de afgelopen jaren veranderopdrachten uitgevoerd voor onder meer (academische) ziekenhuizen, de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra, Zorginstituut Nederland, de Nederlandse Zorgautoriteit en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

Anke ter Horst, Partner, SeederDeBoer

Ter Horst richt zich vooral op vraagstukken op bestuurlijk-strategisch niveau, waarbij ze bestuurders/management verbindt met professionals op de werkvloer. “Ik richt me op de verbinding tussen de strategische koers en operationele uitvoering daarvan in de praktijk. Gerelateerd aan wat ertoe doet voor de patiënt. Die verbinding maakt het mij mogelijk door te dringen tot de kern van de problematiek.”

“Die verbinding en focus op het werkelijke probleem is absoluut noodzakelijk als je resultaat wil bereiken in een complex en politiek gevoelig speelveld als de gezondheidszorg. En dat is waar ik voor sta”, voegt Ter Horst toe, die verder beschikt over uitgebreide ervaring met programma- en projectmanagement, evenals met verandermanagement.

Waarom ze nu kiest voor het partnership bij SeederDeBoer? “Ik voel me hier ontzettend thuis. Hier tref ik vrije denkers, analytisch sterk die met een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen graag resultaten neerzetten in complexe vraagstukken. Dat is heerlijk en tegelijk gewoon vuurwerk! Dat is de reden waarom ik in 2016 bij SeederDeBoer ben begonnen, en waarom ik nog steeds iedere dag met een enorme dosis plezier en energie aan het werk ben.”

Eerder in haar loopbaan was Ter Horst werkzaam in de zorgsector bij Alrijne Ziekenhuis en het Leiden University Medical Center, waar ze dienst deed als projectmanager in het implementatiedomein. In de periode daarvoor bracht ze ruim twaalf jaar door in de consultancy – zo werkte ze als bestuursadviseur bij TwynstraGudde en als consultant bij Berenschot (waar ze destijds ook opdrachten uitvoerde in andere sectoren).

“We zijn trots dat Anke is toegetreden tot onze maatschap. Anke is gepassioneerd in haar vak, staat met veel energie in de wereld, zoekt de verbinding en gaat complexiteit en confrontatie niet uit de weg. We kijken ernaar uit om samen met haar verder inhoud en richting te geven aan ons mooie bureau”, aldus Albert Visscher, partner bij SeederDeBoer.