AB&C Groep benoemt Lidia Drost tot directeur HR en lid raad van bestuur

23 januari 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

AB&C Groep heeft Lidia Drost benoemd tot directeur HR en lid raad van bestuur. Drost maakt de overstap vanuit de eigen gelederen.

In haar nieuwe rol wordt Drost verantwoordelijk voor de HR-strategie en het HR-beleid van AB&C Groep en alle labels die daaronder vallen. Ook is ze onder meer verantwoordelijk voor recruitment, talent- en performancemanagement, en cultuur.

AB&C Groep ontstond in mei van 2022 toen Aeves Groep (goed voor de A) fuseerde met Boer & Croon (de B&C). Vandaag de dag telt de groep ruim 600 professionals en boekt het een omzet meer dan €130 miljoen.

Lidia Drost, Directeur HR, AB&C Groep

Drost was de afgelopen zes jaar werkzaam bij Boer & Croon. Ze begon als Talent Manager binnen de Young Executives-praktijk en groeide door tot directeur HR en tot bestuurslid. Nu bekleedt ze dezelfde functie op groepsniveau. Ze is het vijfde directielid van AB&C Groep, naast Sherief Abdalla, Claire Leussink-Nies, Hugo Leenders, en Jaap Heeringa.

Een van de belangrijkste taken van Drost vormt het vergroten van de verbinding en van de synergieën tussen de verschillende labels. AB&C Groep levert grofweg twee soorten diensten: inkoopdiensten gericht op het private en publieke domein, waarbij het bureau praktijken heeft voor de hele keten – en consultancy, detachering, inkoopoperatie, interim en managed services (AevesBenefit, Het NIC, Procumulator, proQure).

Boer & Croon is een transformatiepartner voor organisaties in de private en publieke sector. Boer & Croon is vooral bekend door zijn netwerk van ervaren interim bestuurders / managers, evenals door zijn Young Executive propositie (jonge projectmanagers).

Daarnaast beschikt AB&C Groep over een praktijk gericht op werving & selectie (recent uitgebouwd door de overnames van YESS en Vanderkruijs) en over een label gespecialiseerd in robotic process automation (New Dawn).

De 38-jarige Drost zal zich aanvankelijk richten op de HR-aspecten van het shared service center dat AB&C Groep voor al zijn labels heeft draaien. Binnen het domein recruitment gaat Drost zich richten op het bouwen van een center of excellence, waarvan vooral de recruiters van de werkmaatschappijen zullen kunnen profiteren.

Op Linkedin reageert Drost op haar benoeming: “Ik kijk erg uit naar mijn nieuwe rol. Dank aan alle fijne collega’s bij Boer & Croon – gelukkig hoef ik ze niet te missen in deze nieuwe rol!”

Eerder in haar loopbaan werkte Drost bijna tien jaar als consultant bij FunktieMediair, waar ze later ook MT lid werd.