Boer & Croon breidt bestuur uit met Lidia Drost

31 augustus 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Boer & Croon heeft een nieuwe bestuurder benoemd: Lidia Drost. En net als bij de vorige benoeming wordt het leiderschap opnieuw versterkt door een dertiger.

Met de toetreding van Drost worden de bestuurszetels van het advies- en interimbureau nu bekleed door Drost zelf, de veteranen Eelco Koehoorn (Voorzitter) en Jos Zandhuis (COO), en de andere dertiger: Jaap Heeringa (CCO).

Koehoorn en Zandhuis zijn al meer dan tien jaar werkzaam voor het bureau en hebben het bedrijf door de herstart in 2015 weten te loodsen en de afgelopen jaren te laten groeien. Heeringa is sinds eind 2016 als partner aan boord.Lidia Drost, Directielid, Boer & Croon

De 36-jarige Drost, die woensdag officieel toetreedt, krijgt de portefeuille HR- en talent management onder haar hoede – een nieuw gecreëerde rol binnen het bestuur.

Heeringa legt uit: “Voor de verdere groei van Boer & Croon is structurele aandacht voor HR van vitaal belang. Onze mensen zijn ons kapitaal. We weten dat alle directiebeslissingen invloed hebben op onze medewerkers en met Lidia aan tafel is geborgd dat die gevolgen direct worden meegenomen in de besluitvorming.”

Drost is sinds 2017 in dienst bij Boer & Croon. Ze begon als Talent Manager voor de Young Executives van het bureau. Dit zijn de jonge talenten die een driejarig traject volgen waarbij zij bij verschillende klanten werken en daarnaast een uitgebreid management development-programma doorlopen.

“Die ontwikkeling van onze Young Executives-propositie is één van de pijlers van het succes van Boer & Croon”, geeft Heeringa aan. “Lidia heeft een belangrijke rol gespeeld in het vernieuwen en uitbreiden van deze propositie.”

Momenteel bestaat de pool van Young Executives uit circa 40 young professionals. Daarnaast “staat Lidia aan de basis van de groei” van de Solutions-tak van Boer & Croon, waarin inmiddels ruim 30 managers – talenten met drie tot tien jaar werkervaring – werkzaam zijn.

Eerder in haar loopbaan werkte Drost acht jaar als consultant en daarna als manager assessment & development bij HR-dienstverlener FunktieMediair.

Gevraagd naar haar prioriteiten in haar nieuwe rol als partner, wijst Drost op vier pijlers: het verder uitbouwen van de Young Executive-propositie, het ondersteunen van de ontwikkeling van alle medewerkers (Boer & Croon heeft ongeveer 120 interne medewerkers), het behouden van de unieke organisatiecultuur van het bedrijf en het ontwikkelen van (nieuwe) commerciële mogelijkheden.