Aeves Groep neemt procesautomatiseerder NewDawn over

14 maart 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Aeves Groep heeft NewDawn overgenomen, een bedrijf dat software levert voor het automatiseren van inkoopactiviteiten.

Sherief Abdalla, CEO van Aeves Groep, zegt over de deal: “In zowel de private, semi-publieke als publieke sector zien we in toenemende mate de behoefte aan slimme, digitale toepassingen. De weg die we hierin op eigen kracht reeds ingeslagen hebben, willen we versnellen en daarbij past deze investering.”

NewDawn werd in 2018 opgericht door Jos Bel, Marcel Funke en Niels van Dijk. Het bedrijf is gespecialiseerd in robotic process automation (RPA) en artificial intelligence (AI) gericht op het automatiseren van processen en operationele werkzaamheden binnen organisaties. De focus ligt daarbij op de inkoop- en finance-functies.

Aeves Groep neemt procesautomatiseerder NewDawn over

Het softwareplatform NewDawn helpt klanten met het automatiseren van taken binnen gebieden als contractmanagement, categoriemanagement, inkoopadministratie en facturatie. Ook heeft het platform modules die kunnen helpen bij het draaien van analyses (bijvoorbeeld spend analytics) en benchmarking (bijvoorbeeld vergelijkingen binnen spendcategorieën).

“NewDawn voegt intelligente automatiseringsoplossingen toe aan de dienstverlening van de andere labels binnen de groep”, zegt Abdalla. “Hiermee voegen we een belangrijke pijler toe om voorop te blijven lopen als ‘one-stop-shop’ op het gebied van inkoop en contractmanagement.”

Claire Leussink, Chief Commercial Officer van Aeves Groep, voegt toe: “We kunnen niet wachten om ook de dienstverlening van NewDawn aan te bieden aan onze opdrachtgevers.”

Voor NewDawn betekent de krachtenbundeling met de inkoopdienstverlener (een van de grootste van ons land) ook goed nieuws, zo geven de oprichters aan. De deal geeft de startup bijvoorbeeld de financiële armslag om richting de toekomst verder te groeien.

“Met de overname door de Aeves Groep verwachten wij een verdere professionalisering van onze organisatie en groeiambitie te realiseren”, aldus Bel, Van Dijk en Funke. “De Aeves Groep beschikt over enorm veel expertise op het gebied van inkoop en contractmanagement, waarmee wij ons aanbod van oplossingen kunnen verruimen en doorontwikkelen naast onze bestaande dienstverlening.”

Het is de eerste deal van Aeves Groep sinds 2019. Toen nam de inkoopdienstverlener Het NIC en Procumulator over.

De andere labels van Aeves Groep zijn AevesBenefit (inkoopconsultancy), Aeves Executive Search en Aeves Interim Management.