TEN HAVE Change Management benoemt drie nieuwe partners

18 januari 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Veranderspecialist TEN HAVE Change Management heeft per 1 januari het partnerteam uitgebreid met drie nieuwe leden: Lisa van Rossum, Sjoerd Segijn en Stefan Smit.

Met de drie nieuwe partners groeit de maatschap naar zes leden. De andere partners zijn de broers en TEN HAVE-oprichters Steven ten Have en Wouter ten Have (beiden zijn professor in verandermanagement) en Kim Grinwis (die sinds begin 2020 partner is bij het bureau).

“Wij zijn erg blij met de toetreding van drie nieuwe partners vanuit onze eigen gelederen”, zegt Wouter ten Have. “Zij leveren, ieder vanuit hun eigen expertise en ervaring, een wezenlijke bijdrage aan onze impact bij opdrachtgevers en de verdere groeiambities van ons kantoor.”

Lisa van Rossum, Sjoerd Segijn en Stefan Smit - Ten Have

Lisa van Rossum werkt sinds 2013 bij TEN HAVE Change Management. Ze begeleidt organisaties bij het realiseren van complexe veranderingen, strategieontwikkeling en de implementatie van veranderinitiatieven. Binnen het partnerteam is Lisa verantwoordelijk voor de business development van het kantoor.

Sjoerd Segijn is sinds 2015 werkzaam bij het adviesbureau. Hij helpt klanten met het ontwerpen en begeleiden van (strategische) veranderprogramma’s en -trajecten. Sjoerd is daarnaast bureaudirecteur – hij is operationeel verantwoordelijk voor het dagelijks management van het consultancykantoor.

Stefan Smit is gespecialiseerd in trajecten op het gebied van leiderschapsontwikkeling en cultuur- en gedragsverandering. Hij is sinds 2008 werkzaam bij TEN HAVE Change Management.

De zes partners leiden een team van ongeveer 20 consultants en stafmedewerkers. TEN HAVE Change Management, dat recent werd verkozen tot een van ’s lands beste adviseurs voor verandermanagement, is gevestigd in Utrecht.