Issuekalender 2023: Aantal maatschappelijke dagen naar 500+

06 januari 2023 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Voor het vijftiende jaar op rij heeft Issuemakers zijn Issuekalender uitgebracht – een kalender die inzicht geeft in alle dagen en initiatieven die aandacht vragen voor een maatschappelijk onderwerp.

Door de grote toename in maatschappelijke betrokkenheid vanuit alle geledingen van de samenleving – politiek, publieke domein, bedrijfsleven maar ook brancheverenigingen en communities – is het aantal maatschappelijk dagen de afgelopen jaren fors toegenomen.

Bevatte de eerste editie van de Issuekalender nog rond de 180 initiatieven, dit jaar zijn dat er maar liefst 530.

Issuekalender 2023

Op de kalender staan tal van dagen die grote bekendheid genieten, zowel internationaal als landelijk. Denk bijvoorbeeld aan de Nationale Holocaust Herdenking (30 januari), Wereld Kankerdag (4 februari), Internationale Vrouwendag (8 maart), Wereld Astmadag (3 mei), Wereldmilieudag (3 juni), de Internationale dag van de Democratie (15 september) of Diversity Day (4 oktober).

Onder de circa 30 nieuwkomers in de 2023-kalender zijn verschillende opvallende dagen te vinden, zoals de Dag van de Conciërge en de Dag van de Vrachtwagenchauffeur. Voor de mondhygiënist wordt zelfs een hele week campagne gevoerd, met als slogan ‘voorkom gaatjes en ontstoken tandvlees, maak kennis met de mondhygiënist van 20 tot en met 26 maart 2023’.

“De groei in het aantal maatschappelijke onderwerpen laat zien dat steeds meer organisaties inzien hoe belangrijk het is om maatschappelijke thema’s te agenderen en zich in te zetten voor de samenleving”, aldus Mayke van Keep, managing partner en één van de oprichters van Issuemakers.

De meeste dagen worden volgens Issuemakers geagendeerd met als doel aandacht te vragen vanuit de maatschappij. Sommige dagen kunnen meer gezien worden als een oproep richting de politiek.

Meer weten? Bekijk de volledige lijst van 500+ maatschappelijke dagen van 2023.