SparkOptimus opgericht na fusie van boutique bureaus

06 mei 2010 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Boutique adviesbureaus Spark & Co en Optimus Marketing zijn gefuseerd en gaan verder onder de naam SparkOptimus. Managing Directors van de niche kantoren - Alexandra Jankovich en Tom Voskes - worden beiden partner van SparkOptimus.

SparkOptimus is een consultancybureau dat zich richt op online, sales en marketing. Het adviesbureau is gevestigd in Amsterdam.

Gezamenlijk verleden bij McKinsey
De oprichters van SparkOptimus, Alexandra Jankovich en Tom Voskes, hebben allebei een verleden bij McKinsey & Company. Alexandra startte in 1991 haar carrière als strategie consultant bij McKinsey & Company. Na 3 drie jaar bij het strategy consulting kantoor werkte ze onder meer ook voor Reed Elsevier en Last Minute.com. In september 2006 richte ze Spark & Co op, een adviesbureau met een focus op strategische innovatie en verbetering van rendement in de media en communicatie sector.

Tom begon zijn carrière P&G en maakte in 2003 de overstap naar McKinsey & Company. Na een dienstverband van 5 jaar stapte hij over naar Maxeda. Eind 2009 besloot hij ook om zelfstandig verder te gaan met zijn eigen adviesbureau genaamd Optimus Marketing.

Over Alexandra Jankovich
Alexandra Jankovich heeft meer dan 20 jaar ervaring in strategie consultancy en in de internationale (online) media sector. Zij heeft in Nederland vele toonaangevende spelers ondersteund in de media, online en communicatie sector met (digitale) groei en transformatie trajecten. Haar expertise is o.a. e-commerce, mobile, social media, video en gaming.

Over Tom Voskes
Tom Voskes heeft meer dan 15 jaar ervaring in marketing consultancy. Hij heeft vele adverteerders ondersteund met hun marketingstrategieën, met een focus op innovatie en effectiviteit. Zijn expertise is merkstrategie, creatieve vertaling van marketingstrategieën, commerciële activatie, marktonderzoek, mediamix optimalisatie en CRM.