Johan Beukema managing partner bij Buck Consultants International

25 november 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Buck Consultants International heeft Johan Beukema benoemd tot managing partner. Hij wordt samen met oprichter en bureaudirecteur René Buck verantwoordelijk voor de circa 70 medewerkers van het adviesbureau in binnen- en buitenland.

Met Beukema kiest Buck Consultants International (BCI) voor een nieuwe managing partner uit de eigen gelederen. Beukema werkt al meer dan twintig jaar bij het advies- en onderzoeksbureau. Sinds 2016 maakt hij deel uit van het partnerteam.

Momenteel geeft hij leiding aan het team dat zich bezighoudt met vraagstukken rondom locatiekeuze, strategische logistiek, science park-vastgoed en optimalisatie van netwerk van vestigingen.

Johan Beukema, Managing Partner, Buck Consultants International

De afgelopen jaren heeft Beukema klanten geholpen met strategische opdrachten en de implementatie van trajecten in uiteenlopende sectoren zoals de zorg, industrie, automotive, hightech, consumentengoederen en voedingsmiddelen.

Daarbij heeft hij overal ter wereld gewerkt aan projecten, van Europa en het Midden-Oosten tot Azië en de Verenigde Staten. Vanuit zijn expertise is Beukema tevens een veelgevraagd spreker bij congressen en seminars.

“Johan is een gedreven en enthousiaste professional”, aldus René Buck, directeur van BCI. “De waardering van opdrachtgevers voor zijn deskundigheid en vermogen om bedrijven en organisaties met toegespitst advies vooruit te helpen is heel groot. We hebben er alle vertrouwen in dat hij onze locatiekeuze- en vastgoedadvisering verder weet uit te bouwen.”

BCI is gespecialiseerd in vraagstukken op het gebied van supply chain en logistiek evenals op het snijvlak van strategie, economie en vastgoed. Het bedrijf heeft vestigingen in Nijmegen (hoofdkantoor), Den Haag, Frankfurt, Londen, Singapore, Shanghai, Atlanta en Californië.

Afgelopen jaar werd Buck Consultants International door Forbes opgenomen in zijn ‘Best Consulting Firms’-ranking. Het bedrijf heeft die notering vooral te danken aan zijn werk buiten de Nederlandse landsgrenzen.

Beukema: “Door de huidige ontwikkelingen in de wereld en de daarmee gepaard gaande uitdagingen hebben internationale bedrijven een robuuste locatiestrategie meer dan ooit hoog op de agenda staan. Ik zie er dan ook naar uit om op basis van mijn ervaringen in de afgelopen jaren – samen met het BCI-team – onze activiteiten niet alleen in Nederland en Europa, maar ook daarbuiten verder uit te bouwen.”