Ronnie Wenting lean consultant bij Lean Consultancy

17 april 2012 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Ronnie Wenting (30) is in dienst getreden bij Lean Consultancy Group, een adviesbureau gespecialiseerd in lean en six sigma. Hij is afkomstig van de interne adviesgroep van netbeheerder Alliander, waar hij de afgelopen 5 jaar werkte op het gebied van lean.

Ronnie heeft diverse organisaties ondersteund bij de implementatie van Lean, van een installatiebedrijf tot diverse overheidsinstellingen.

Ronnie Wenting is meteen op verschillende bestaande opdrachten ingezet van Lean Consultancy Group. Zo ondersteunt hij de business to business sales afdeling van een energiebedrijf om met behulp van Lean de ambitie te verwezenlijken om de beste in de sector te worden. Daarnaast begeleidt Ronnie diverse buffelsessies bij de gemeenten Diemen, Alkmaar en Heemskerk. Andere klanten zijn de Politieacademie, ABN Amro, Mampaey en Grip op Finance.

Over Ronnie Wenting
Ronnie Wenting heeft Bedrijfskunde (WO) gestudeerd met als afstudeerrichting Marketing. Na zijn studie bedrijfskunde in Groningen begon Ronnie zijn carriere in 2005 bij supermarktconcern Laurus. Een jaar later is hij gestart als corporate managementtrainee bij Nuon. Na zijn traineeship is hij aan de slag gegaan als Lean consultant bij de Nuon Consultancy Group. Na de splitsing van Nuon in Nuon en Alliander en 2008 koos Ronnie ervoor om verder te gaan bij de Alliander Adviesgroep. Na 5 jaar gewerkt te hebben bij Alliander, met name op het gebied van lean en procesimplementaties, maakte hij de overstap naar Lean Consultancy Group.