Projectmanagementexperts dragen bij aan BPUG Seminar 2022

21 november 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Aanstaande woensdag vindt in Utrecht de 2022-editie van het jaarlijkse BPUG Seminar plaats.

De Best Practice User Group (BPUG) is een community voor professionals actief in project-, programma-, portfolio- en changemanagement. De leden van de community zijn onder meer actief als projectmanager, verandermanager of scrum master bij organisaties uit uiteenlopende sectoren.

Centraal in het jaarlijkse BPUG Seminar staat kennisdeling over de nieuwste trends en ontwikkelingen in het vak. Ook worden best practices en handvatten aangereikt waarmee deelnemers concreet aan de slag kunnen in hun praktijk.

Projectmanagement-experts dragen bij aan BPUG seminar 2022

Thema voor de 2022-editie is ‘Nieuwe Schoenen’. “Verandering is constant en gaat bovendien steeds sneller. Organisaties en onze leden moeten bijblijven. En daarvoor hebben we nieuwe schoenen nodig. Schoenen die beter passen bij deze tijd”, aldus de organisatie.

Het evenement trapt dit jaar af met een keynote​ door Nederlands kampioen baanwielrennen en coach van het jaar, Hugo Haak. Deelnemers krijgen vervolgens vijf ontwikkelroutes gepresenteerd. Elke route bestaat uit drie sessies van een uur. In de eerste sessie presenteert een klantorganisatie een case, in de tweede gaan deelnemers zelf aan de slag met de case, en in de derde vertalen ze de belangrijkste geleerde lessen naar hun eigen rol.

Elke ontwikkelroute wordt begeleid door een specialist in het domein. Projectmanagementadviseur KWD begeleidt de route ‘Resultaatmanagement’, terwijl portfoliomanagementspecialist Intermedius de route Portfoliosturing onder zijn hoede heeft. Veranderspecialist GroupMapping zorgt voor de route ‘Teams en Samenwerking’.

De route ‘Capaciteitsmanagement in hybride (projectmatig en agile) veranderorganisaties’ wordt begeleid door Fortes (een leverancier van projectmanagementsoftware) en Van Haren en P3.express zijn verantwoordelijk voor de route ‘Eenvoudig projectmanagement’.

Daarnaast zullen verschillende experts in het vak aanwezig zijn op de sponsormarkt. Het betreft de partijen die de vijf routes ontwikkelen, evenals andere partners van het event, zoals Promista.

“Ons doel is om kennis en ervaring met best practices te vergroten bij gebruikers van best practices zodat zij succesvoller zijn in het realiseren van projecten, programma’s en portfolio’s van veranderinitiatieven”, aldus Frank Oeben, voorzitter van de Best Practice User Group.