Vijf trainees over hun start bij BlinkLane Consulting

21 november 2022 Consultancy.nl 5 min. leestijd

BlinkLane Consulting heeft vijf nieuwe trainees mogen verwelkomen in de gelederen: Maartje Mom, Bas Wolting, Floor de Haan, Diederik Adema en Romée Kuijpers. Een introductierondje langs de jonge talenten aan de hand van drie vragen.

Hoe ben je in aanraking gekomen met BlinkLane Consulting?

Maartje: “Tijdens mijn afstudeerstage bij een van de voormalige klanten van BlinkLane maakte ik kennis met de wereld van agile transformaties. Ik leerde over het veranderende businesslandschap en de onderliggende principes van agile. Hier begon mijn interesse in zowel verandermanagement als de agile manier van werken.”

“Op de vloer hoorde ik veel over BlinkLane, en dus was mijn interesse gewekt. Tijdens mijn master besloot ik om bij BlinkLane af te studeren en die ervaring smaakte naar meer. En dus besloot ik te solliciteren voor het traineeship.”

Floor de Haan, Diederik Adema, Romée Kuijpers, Bas Wolting en Maartje Mom

Bas: “Ik kwam via een voormalig trainee die ik ken uit mijn Utrechtse studententijd in contact met BlinkLane. Tijdens mijn stage bij Blinklane heb ik me beziggehouden met het vinden en analyseren van mogelijke overnames voor de buy-and-buildstrategie die Blinklane aan het uitrollen is, onder de brand Highberg Group.”

“Tijdens deze stage heb ik samen met Blinklane een passend onderwerp voor mijn masterscriptie gevonden en heb ik deze onder begeleiding van een ervaren consultant uitgevoerd. Tijdens deze periode heb ik het bureau goed leren kennen en was voor mij duidelijk dat ik hier graag onderdeel van wilde zijn.”

Floor: “Gedurende het schrijven van mijn thesis werd ik benaderd door BlinkLane om kennis te maken. Tijdens mijn gesprekken met consultants en human resources voelde ik meteen een hele goeie klik. Gelukkig was de klik wederzijds!”

Diederik: “Als onderdeel van het organiseren van een lustrumviering en symposium van mijn studentenvereniging was BlinkLane aanwezig als partnerbedrijf. Na een aantal interessante gesprekken met oud-trainees en me verdiepen in het uitgebreide programma van het traineeship was mijn besluit gemaakt: hier moet ik voor gaan.”

Romée: “Via een ander consultancybedrijf – House of Performance – ben ik in aanraking gekomen met BlinkLane. Na het voeren van de eerste gesprekken met consultants werd mijn interesse meteen aangewakkerd.”

Hoe heb je de eerste twee maanden van het traineeship ervaren?

Maartje: “Mijn eerste indruk is erg goed. Ik ben verbaasd hoe verbonden ik me al voel met mijn collega’s. Iedereen staat erg open voor contacten op zowel persoonlijk als professioneel vlak. Ik geniet erg van de informele praatjes en gesprekken over je opdrachten. Mensen delen graag hun ideeën, kennis en ervaring en tegelijkertijd wordt er gelachen.”

“Consultant zijn bij BlinkLane is zóveel meer dan een consultant zijn.”

Bas: “Het bevalt tot nu toe heel goed. Het traineeship zit goed in elkaar en we worden goed begeleid. Alhoewel de organisatie niet nieuw voor mij was, voelt het als een warm bad waar iedereen elkaar altijd probeert te helpen en te pushen om het beste uit zichzelf te halen.”

Floor: “Consultant zijn bij BlinkLane is zóveel meer dan een consultant zijn. Natuurlijk ben ik vooral bezig met consultancywerkzaamheden, maar ik ben ook helemaal vrij om projecten op te pakken die ik zelf interessant vind. Zoals artikelen schrijven, evenementen organiseren of guestlectures op universiteiten. Daarnaast ligt de focus voor ons natuurlijk ook heel erg op leren.”

Diederik: “Wat me uit de eerste twee maanden vooral is bijgebleven zijn de open en ondersteunende cultuur, gedrevenheid van collega’s en het hoge gehalte van kennis en expertise. Deze facetten van het werk geven ons de kans om snel te ontwikkelen en creëren een ontzettend sterk groepsgevoel.”

Romée: “Er heerst een cultuur waarin je zelf verantwoordelijk bent voor je eigen groei en het zetten van je doelen. Maar als je hierbij hulp nodig hebt zijn collega’s er altijd om je bij te staan met hun kennis en expertise. Dit past heel erg bij een van de waarden van Blinklane: ‘Carry your own bags. If you have your bag, we have your back.’ Onder andere door deze cultuur voelde ik me er meteen thuis.”

Waar kijk je het meest naar uit in de resterende 10 maanden van het traineeship?

Maartje: “Ten eerste om mijn mede-trainees en de andere collega's veel beter te leren kennen. Daarnaast om in mijn opdracht meer over mezelf te leren. Ik denk dat een eerste opdracht echt helpt om beter inzicht te krijgen in waar ik goed in ben en waar ik aan kan werken. Door het traineeship kan ik alles wat ik leer in de trainingen ook direct in de praktijk brengen.”

“Het volwaardig onderdeel zijn van een transformatieteam zie ik als de ultieme springplank.”

Bas: “Ik kijk ontzettend uit naar alle trainingen die we nog gaan krijgen. Maar ook om bij de klant te gaan beginnen, waar ik mijzelf echt kan gaan ontwikkelen tot volwaardig transformatieconsultant.”

Floor: “Ik verheug me op alle dingen binnen de transformatieconsultancy die ik nog ga leren, zowel op mijn opdrachten als bij de trainingen. Ook kijk ik uit naar diverse klanten en diverse uitdagingen die zij hebben waar wij bij mogen en kunnen helpen. En ik kijk ernaar uit om mijn collega’s en medetrainees nog beter te leren kennen en ook van hen te kunnen leren!

Diederik: “Het lijkt mij ontzettend leuk om de al tijdens trainingen opgedane kennis toe te passen op een transformatie bij de klant. De praktijkervaring en het volwaardig onderdeel zijn van een transformatieteam zie ik als de ultieme springplank naar het ontwikkelen tot hoogwaardig transformatieconsultant.”

Romée: “Ik kijk uit naar alles wat ik zowel in theorie als in de praktijk ga leren. Ook het werken met verschillende klanten en problemen is iets waarin ik veel zin heb en waar ik denk veel van te kunnen leren. Daarnaast zijn er veel collega’s met verschillende expertises en kennis waar ik zeker meer van wil weten!”